Fenerbahçe Derbisi'nin Ardından Beşiktaş

Bursaspor'un liderliğinde son dört haftaya girdik. fenerbahçe Alex'in bilekleri ve ruhunda zirve yarışına devam eden takım olmayı başarırken Beşiktaş için sezon dördüncülük koltuğu ve kazanılan Avrupa Ligi ile sona erdi. Fenerbahçe Ali Sami Yen'de kazanılna Galatasaray derbisinin ardından Beşiktaş galibiyeti ile şampiyonluk inancını pekiştirerek yarışa çok daha güçlü şekilde devam ediyor. Zirve artık iki isme emanet Bursaspor ve Fenerbahçe... Son dörtte kim daha çok isterse o kazanacak. Bu maçın ardından hakem Hüseyin Göçek'in hataları ve oyun içindedüştüğü aciziyet, Bobo'nun kaçan penaltısı yada Bilica'nın terbiyesizliklerine girmek gereksiz.
Beşiktaş çifte kupalı şampiyon apoleti ile tamamlanan sezonun ardından teknik kadro , oyuncu transferi gibi konularda yapılan , yapılayamayan yada yanlış zamanlanan hamleler ile yeni sezona henüz lig fikstürü çekilmeden iddiasının büyük çoğunluğunu kaybederek başlayan Beşiktaş için dün akşam Saracoğlunda uzatmalı umutlar filminin son sahnesi çekildi.Sezon başı yaşanan puan kayıplarının birazda rakiplerin yaşadığı sezon içi düşüş ile ilk devre ortasından itibaren yakalan seri ile ile telafi edildiği lakin Diyarbakır , Manisa , Bursa üçgeninde yaşanan kötü finiş ile yakalanan çıkışın avantaja dönüştürülemediği günlerden ilk devrenin benzeri olarak yaşanan ikinci devre performansı ile gelinen noktada filmin sonu maalesef hoş bir sahne ile bitmedi. Beşiktaş takım kadrosunun kalite ve esneklik açısından bulunduğu düzey ile zirve yarışını bu noktaya kadar sürdürmesi önemli fakat takım oluşu için harcanan bütçe ve imkanların ışığında yetersizdir. Beşiktaş adına sorgulanması gereken skor üretme , hatta pozisyon üretme sıkıntısı yaşayan , 3 puan ile arasındaki bağlantıyı 10- 15 dakikalık ani baskılara kurmaya çalışan lig şampiyonluğuna ulaşma kalitesinden uzak bu kadronun oluşumuna göz yumulmasıdır.Beşiktaş takımının sezon boyunca her maçında saha içi mücadelesi isteği rakiplerinden aşağı olmamasına karşın bitirci noktaya oyunu yıkacak , bitirici noktada cezayı kesecek oyun tarzını uygulayacak kaliteden yoksun düz oyunculardan kurulu olmasının faturasını ödemekte. Bu kalitede oyun oynayacak 3-4 ismi takıma dahil edilemedi diyelim en azından 6 yıldır Fenerbahçe'yi çokça sırtlayan Alex gibi bireysel yönü kuvvetli bir çilingirin bulunamaması nasıl açıklanacak ?
Dün akşam Beşiktaş'ın karşılaştığı Fenerbahçe'de bu sezon siyah beyazlılarla aynı sıkıntılı dönemlerden geçmiş , benzer hataların esiri olmuş bir takım olmasına karşın Beşiktaş'a göre en önemli artısı olan bireysel katkı sağlayacak yetenekleri sayesinde zirve yarışına tutunmayı başarmıştır. Sahadan mağlubiyet ile boynu bükük ayrılınan Saracoğlu gecesinin ardından Beşiktaş için yapılması gereken Hüseyin Göçek ismi etrafında hakemlere , federasyona saldırmaktan ziyade mücadele ve ruh olarak sıkıntısı olmayan kadroya yeni sezon için en azından oyun lideri vasfını taşıyacak oyuncularla Beşiktaş'a kalite katacak olan isimlerin transferi için çabalama vaktidir. Bu sezon yaşanan sıkıntıların kaynağını farklı yerlerde arayarak kaybedilecek zaman yeni sezonun da kaybedilmesinden başkasını sağlamaz.

Yorumlar