Gönüllerin ve Süper Ligin Şampiyonu Bursaspor

La Liga, Serie A ve Turkcell Süper lig’in son haftası ile ilgili Perşembe günü yazdığımız postta heyecan dolu iki bilinmeyenli şampiyonluk mücadelelerini konu alırken kutlama ile trajedi arasındaki ince çizgiden dem vurmuştuk. Serie A ‘da İnter ard arda 5. toplamda ise 18.kez şampiyonluk turuna çıkarken ezeli rakibi Milan’ı şampiyonluk sayısında geçmeyi başardı.la Liga’nın şampiyonu ise Barcelona olurken takipçisi Real Madrid son hafta takip etmekten bile vazgeçmiş görüntüdeydi.
Son haftası oynanan üç ligin ülke dışı kısmındaki ikilide liderler şölen havası ile sezona damga vurmayı başardığı sırada Süper ligimiz kurulduğu günden bu yana yaşanan en tarihi anlarından birine hep birlikte tanıklık etmekteydik. Fenerbahçe 52.000 kişilik mabedinde şampiyonluğa canlı tanık olma şansını yakalayan taraftarının önünde çoşkulu ve oldukça hızlı girdiği mücadelede skor avantajını eline geçirdiği mücadelede rakibi Trabzonspor’u kale alanına hapsetmiş son darbeyi vurmaya çabalarken Trabzonspor takımı maç boyu fazlaca denemeyeceği ani çıkma girişiminde kazanılan faulü kullandığı sırada oyuna kanalize olup pozisyon alması gereken bir grup oyuncunun itiraz adlı melodi eşliğinde hakem ile vals ile yaşadığı kopukluk Fenerbahçe kalesine Trabzonspor adına beraberlik , Bursaspor için ise gürleşerek ışgın atan şampiyonluk inancı olarak yansıyordu. Fenerbahçe sezon boyunca en aklıda kalan oyununu oynamasına karşın Giray , Onur ,Selçuk gibi isimlerin yüreklerinden tüm bordo mavili oyunculara yayılan azim ve mücadele ateşi Fenerbahçeli oyuncuların şampiyonluğu getirecek gole ulaşmak adına yaptığı tüm baskı ve girişimlerin önüne set çekip ,şölene hazırlanan Saracoğlu sakinleri için trajik bir kaybedişe doğru dolu dizgin yol alıyordu.Fenerbahçeli oyuncular sezonun son haftasında geride kalan maçlardan çok daha fazla istedikleri 3 puan için sonuç alamadıkları her anda motivasyon ve futbol şansı rakip Trabzonspor ile birlik oluyordu. Fenerbahçe sezon başı sezon sonu galibiyet serisi ile ortak olduğu ve dümene geçerek son haftaya girdiği şampiyonluk yarışında ikinci kez son hafta vedalaşırken maç sonu yaşananları spor müsabakasından öte geçen bu trajik sahnenin götürdükleri 2006’da çok daha fazlasını içerecektir.
Şampiyonluk umudunun 23. dakikada gelen Trabzonspor golü sonrası heyecana dönüşerek son ana kadar kalplere adrenalin pompaladığı Bursa Atatürk stadında son düdüklerin çalınması sonrası mutluluk gözyaşları ile yaşanan coşkulu anlar İstanbul takımlarının refüze ettiği oyuncularla , hak etmediği şekilde dışlanan teknik kadronun kendi bünyelerinden yetişen genç oyuncuları harmanlayarak, sonuna dek başı dik ve gururla mücadelesini sürdüren bir oluşumun zafer nidalarıydı. Ertuğrul Sağlam ve ekibinin futbol aklı ile yönlendirdiği takımın dün akşam başardığı züğürt tesellisi olarak sunulan gönüllerin şampiyonluğu söylemine gerçek şampiyonluk zaferi ile haklı bir isyan ve Türk futbol ihtilali olarak tarihe geçti. Bursaspor şampiyon hem Gönüllerin hem Turkcell Süper Ligi’in şampiyonu Bursaspor.

Yorumlar