Spor Toto Süper Lig Sahne Alırken Zirve Adaylarına Bakış


Süper Lig otuziki günlük uzun bir aranın ardından bu akşam itibarı ile yeniden sahne alacak. Sezonun ilk devresinde futbolumuzda hakettiği değeri ve saygınlığı anlamsın tanımlamalar ile vermemekte direttiği Şenol Güneş olumsuz bakmak isteyenlerin dahi gözlerindeki sis perdelerini indirerek Tabzonspor'da disiplinli ve dirayetli bir takım kimliği oluşturarak sezonun ilk devresine damgasını vurdu.Trabzonspor devre arası kamp döneminde Colman , Jaja ve Alanzinho gibi G.Amerikalı yıldızlarının uzatmalı Noel tatilleri ile problemli bir dönem geçirmesine karşın ,Schalke ve Manisaspor karşısında sergilenen oyun , teknik ve idari kadronun bilinçli kriz yönetimi ile bu süreçten hasarsız geçmeyi başardı. İkinci devrenin açılışında Ankaragücü ve devamında Fenerbahçe ile oynayacak olan Trabzonspor bu ,iki maçtan kayıpsız çıkmayı başardığı takdirde kalan 15 haftalık süreci dikensiz gül bahçesine çevirecek ve özlenen şampiyonluk için dolu dizgin yol acak senaryonun tersini bekleyen rakipleri ve medya gruplarının beklentilerinin gerçekleşmesi ve ilk iki maç sonrası 0 -2 puan arası alarak geçen Trabzonspor ve Şenol Güneş için ikinci bir 96 faciası senaryosu yazmak hayalden öte bir düşüncedir. Karadeniz Fırtınası deneyimli idari ve teknik kadrosu , çok daha makul mantıklı taraftar grubu ve tüm heybeti ile zirvede ve bukez çok daha sert rüzgarlar ile boğuşmak zorunda kalacağının bilincinde ve muktedediriyatına fazlasıyla sahip.

Son Şampiyon Bursaspor 3 İtanbullu'nun transfer gösterisi , idari kriz ve Arena krizleri ile çalkalandığı dönemde sessiz ve kendi içinde sorunsuz bir hazırlık devresi geçirirken santrafor bölgesini Glasgow Rangers'ta gol ile akraba olan Kenny Miller ile takviye ederek Trabzonspor adına Trabzonluların dahi Fenerbahçe'den sonra hesaba katmasına karşın en ciddi ve sert rakip oldu. Süper Lig gerçeklerini en iyi şekilde idrak edip yüksek bir kazanma yüzdesi yakalamyı başaran Ertuğrul Sağlam ve yönetimdeki Bursaspor'un son 2 sezonluk süreçte en fazla puan toplayan takım oldukları unutulmamalı.

Fenerbahçe devre arasında en sıkınıtılı ve bunalımlı zirve adayı olurken taraftarlarca protesto edilmeye başlanan Aykut Kocaman , mukavele durumu ile bir dönem gündeme oturan Alex , 29 yıllık rüya olan Türkiye Kupasında yaşanan yıkım , belirsilikler içeren transfer yapma , yapmama söylentileri ile kaotik bir hal aldı.Antalya deplasmanı ve sonrasında Saracoğlun Stadında oynayacakları Trabzonspor mücadelesi Fenerbahçe'nin geleceğin, belirlemek için yeterli doneler ortaya koyacaktır. Bu iki maçlık sureç kayıpsız geçilmesi durumunda oluşacak suni rüzgar Fenerbahçe'yi İnönü stadına Beşiktaş derbisine kadar taşımaya yeter . Bu derbi Fenerbahçe için bilinmezlerin sonu ve sezonun sonuna dair net mesajı veren yer olur.

İkinci devre öncesi ara transfer döneminde üç Portekizli ile ilk yarıda ortaya konan istikrasız oyun ve bunun sonucu olarak oluşan olumsuz puantajın etkilerini Tabata ve Fink'in sözleşmeleri gibi donduran Beşiktaş için sezonun ikinci devresi enaz zirvenin sahibi Trabzonspor kadar sert ve zorlu geçmeye aday.Beşiktaş için bu noktadan sonra umut kırıntılarının Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarına varmadan yok olacağı bir İnönü atmosferi 3-4 sezonluk bir yıkıma neden olacak şiddette deprem yaratır. Beşiktaş için şampiyon olamamak tolore dilebilir ve kabullendirilmiş bir gerçeklik olmakla birlikte erken yitirilecek umut kırımtılarının doğuracağı sancılı süreç CL ön elemesi anlamı taşıyan ikincilik koltuğunun yakalanmasını imkansız kılarak yıkım yaratır.

Yorumlar