Spor Toto Süper Lig'de İlk haftanın Ardından Zİrve

Spor Toto Süper ligimizde sezonun ikinci devresi başladı.Ligin zirve ateşini belirleyecek müsabakalar Kayserispor , İ.B.Belediye mücadelesi dışında tamamlandı. Lider Trabzonspor ve ilk takipçisi Bursaspor 2'şer puan kayıpla 18. haftayı geride bırakırken Fenerbahçe Gökhna Gönül'ün mega klas golü ile Antalya deplasmanından 3 puan ile döndü. Q7 ve çetesi etrafında kurulan halkadan yükselen 17 maçta 17 galibiyet söylemi ile öne çıkan Beşiktaş İnönü stadında ligin yeni , zayıf ve her daim takviyelerle kadro yapılandırması sıkıntısı yaşayan takımı Bucaspor karşısında gövde gösterisi yaptı. Beşiktaş'ın sıfıra yakın seyreden zirve şansının konumlandırlması için Çarşamba akşamı Trabzonspor ile oynanacak Kupa ve akabinde İ.B.Belediye ile oynanacak lig mücadelesinden önemli ve dikkate değer sinyaller alcağımıza inanıyorum.
İlk hafta sonrası lider Trabzonspor pozisyon zenginliği yaşadığı iç saha maçından beraberlikle ayrılırken lig zirvesinin şekillenmesi açısından büyük önem arzeden ilk iki haftalık sureçte çizilecek portrenin olumsuz kısımından başlayarak tual'e ilk fırça darbesini vurdu. Trabzonspor adına Avni Aker'de yaşanan kayıp ve ard arda oynanacak iki derbiden alınması muhtemel olumzun iki skorun oluşturacağı sıkıntı ve soru işaretlerinden ziyade Yattara , Jaja ve Colman üçlüsünün laubalilikten sırılıp fizik kalite olarak toparlanması çok daha önemli bir öncelik olarak göze çarpmakta. Sezon arasını uzun tutan Colman ve Jaja ve ilk 45 sonrası dökülen Yattara'nın tam toparlanması 4-5 haftalık bir zaman alabilir ve sureçte Mehmet çakır'dan ziyade Alanzinho ve yeni tarnsfer Pietr Brozek'in takıma katkısı önemli. Şenol Güneş tecrübesinde ve kalitesinde bir teknik adamın 96 kabusu söylemlerine kulak tıkayarak en olumsuz koşulda dahi takımın şampiyonluk inancını ve konsantarsyonunu üst seviyede tutacaktır. Antalya karşısında büyük takım kimliğinden ve kalitesinden uzak görüntü sergileyen Fenerbahçe salt mücadele ve azim ile ile bezeli 90 dakikadan Gökhan Gönül'ün kalite ve beceri kokan golü ile zirve inancını kuvvetlendirdi.Trabzonspor'a iki puan daha yaklaşmanın ve hafta sonu Saracoğlunda rakibi oynayacak olmanın verdiği psikolojik güç Fenerbahçe açısından değerli bir kazanım lakin zirve yarışının içinde kuvvetli bir şekilde yeralamaya devam edip sezonu şampiyon tamamlamak özellikle deplasmanlarda yan pas ve Alex'in bireysel kalitesinden fazla alternatif üretmeleri gerekiyor. İlk hafta sonu ile birlikte Kocaman ve takımı psikolojik olarak öenmlşi kazanımları ile zirvede , yeşil çimlerde sergiledikleri oyun kalitesi ve becerisi konusunda ise Trabzonspor'un oldukça gerisindeler.
Bursaspor liderin puan kaybettiği haftada Konya deplasmanında berabere kalarak önemli bir fırsatı kaçırdı. Yeni transfer Keny Miller ilk maç tutukluğu içinde görünürken pas konusundada sıkıntı yaşadı. Oldukça dirençli ve mücadele gücü yüksek rakibi karşısında pozisyon bulmakta dahi sıkıntı yaşan son şampiyon için kardan zarar olarak tanımlanacak bir depaslman haftası geride kaldı. Konyaspor bu sezon ilk kez sahasında gol yemeden maç tamamlarken yeni haftada zirdeki iki rakibinin oynayacağı derbiden avantaj kazanmak için diriliş arayan Galatasaray karşısında kazanmak zorunda olacak.

Yorumlar