85. Gazi Şampiyonu Anatoly

Veliefendi Hipodromunda 85. Gazi Koşusu ana başlığı altında yarış festivali sona ererken bu tarihi gün ardında adrenalin seviyesinin tavan yaptığı zevkli ve keyifli mücadeleler ile birlikte bir çok anı bıraktı.Günü ilk kupalı koşusu Enternasyonel G2 Ali Rıza Bey Koşusunda Gelibolu , Hızlıtay , Vakkas , Berkayefe gibi öneli safkanlarımız yarış kariyeridne önemli grup başarıları bulunan Rawdat Al Khalidiah ile mücadele etmeye çalışsalarda bu nadide kısrak 8 aylık aradan sonra rahat ve sermayeli bir koşu çıkartarak potoyu öndebuldu.Hızlıtay ve Gelibolu ve Tozan ise tabelayı tamamladılar.
3 yaşlı İngiliz Kısraklarına ait G1 Nene Hatun koşusunda 1900 metre çim pistte Taşbek ekürisinin ksırağı Walk of Life'ın ağır favori girdiği koşuda jokey Özcan Yıldrırm'ın idareli binişi ile Steel Cat potoyu önde geçmeyi başarırırken Walk Of Life geciken ataklar ile geldiği mücadeleden ikinciliği kurtmayı başardı. Walk Of Life'ın gec yürür görüntüsünde Özcan Yıldrım'ın 600 dönüşü ani yükselttiği tempo ile son 400'e dfarkı açarak ve arttırarak girmesi sonrası rakiplerine uzun sprint attırma mecburiyetinde bırakmasıda etkili oldu. yarışı 3'lükte bitiren İmpassable için artık İstanbul pistinde devam etmesi gerektiğini eklemek isterim .
4 yaşlı Arap safkanlarının derbisi olan İstiklal Savaşı koşusunda Haralar ve Hatay koşusunda geçtiği yaşıtı rakiplerinin önünde büyük favori olan şampiyon Onur Kaan yarışı kazanıp Niğbolu ve Veliefendi koşuları ile Triple Crown yapmak üzere yola çıktı. Onur Kaan bu mevsim 4 yukarı kategorisinde Bu yıl TBMM ve Tarım Bakanlığı koşularında koşusunda kazanarak rüştünü ispatlamıştı. Onur Kaan yarış öncesi beklenilen kadar kolay kazanamazken özellikle Demirdelen'e ve en dış kulvardan ani sprinti ile poto önünde Onur Kaan'ı yakalayan Bilgekurt dünkü yarışın öne çıkan ve gelecek yarışlarda adından sıkça söz ettirecek isimleri oldular. Startta 5 boy oyalanan ve yarış kariyerinde sıkça start problemi sebebiyle başarısız kalan Demirkazık yavrusu Aydemir dünkü yarışıta 5. sırada kalmasına karşın start sorunu yaşamadığı takdirde önemli işlere imza atacak güce saip olduğunu gösterdi. yaşlı dönemin gözde simi Gülerceler ekürisinin Darfur'u bu sezon başına göre toparlamış görünmekle birlikte Gelibolu, Onur Kaan , Hızlıtay , Demirdelen , Bilgekurt gibi rakiplerinin yanında grup yarışlarda kazanıra girmesi zor görünmekte.

85. Gazi Koşusunda Red Bishop tayı Anotoly rahat şekilde kazandı. Yarış kariyerien bu sezon başlayan ve annesi Black Shadow'un bir Persian Bold kızı olması hasebi ile şampiyon Bold Pilot ile akrabalık taşıyan Anotoly son 400 ile birlikte rakiplerine hakimiyetini hissettirerek rahat bir birincilik kazandı. Hanbeş , Little Gangaster ve Though Guy arasındaki ikincilik mücadelesi ise gayet keyifli geçerken efsane aygı İnfisah'ın oğlu Mohan'ın tayı olan Hanbeş ikinciği kurtadı. Yarış öncesi öne çıkan isimler arasında yer alan Unforgattebla ve White Ram oldukça silik bir y
arış çıkardılar.
Zübeyde Hanım Koşusunda sbu sezon devamlı geçtiği rakipleri karşısında kısa mesafe dezavantajı ile start alan Princess Zahra özellikle Brooklyn'in temposunu bozması ile 300 sonrası sprinte kalkan Mystical Strom'a boyun eğdi. Gazi Şampiyonu Mystical Strom son 3 yarıştır sergiledi düşük performansın ardında Selim Kya ile kazandığı bu yarışta sergilediği performans ile yeniden pistlere dönüşünüde müjdeledi.

Yorumlar