Tay Deneme Şampiyonları Mihrimahal & Fast Stars Line


  Veliefendi Hipodromunda Gazi Koşusu'nun önemli sac ayaklarından ve 3 yaşlı İngiliz safkanları için Triple - Crown'ın başlangıç ayağı olan Erkek ve Dişi tay Deneme koşuları koşuldu.
  Dişi Tay Deneme koşusunda yarış öncesi favoriler hanesinde yazılan  Air Born  beklentilerin altında koşarken     Lady Kentucky potoya dek birincilik mücadelesinin içinde yer almayı başarması karşın potoda Rüya Kızım ve koşuyu kazanan Akın Sözen idaresindeki Mihrimahal ile girdiği mücadeleden üçüncülük ile ayrıldı. yarış öncesi değerlendirmemde plase hanesinde sıraladığım isimlerden My Madonna starta takılınca şansını baştan yitirirken,Rüya Kızım potoda ikinci ,Gamova altıncı , Volcanic Lady ise dördüncü olarak yarışı tamamlarken yarışın bitiriş derecesi 1.37.63 olarak gerçekleşti.

 Erkek Tay Deneme Koşusu ise tam manası iel bombanın patladığı bir koşu olurken 1.35.38'lik bitiriş derecesi ile 4 ve Yukarı Yaşlı İngiliz safkanlarının koştuğu Kv-7 Hasan Adalı koşusunu bile derece olarak geride bıraktı. Koşuyu kazanan Fast Stars Line günün flaş jokeyi Akın Sözen ile beklentilerin oldukça üstünde ve ilerisi için ışık yaktı. Yarışın ağar favorilerinden Pyramos ve King River dün için kötü koşarken iki safkan yarış içinde önemli trafik sorunları yaşadılar. Rampoldi dünkü yarışı ile çim pist ile ilgili tüm soru işaretlerini gideren bir performans sergileyerek Sait Akson öncesi ciddi gazi adayları arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Tay Deneme koşusunu üçüncü bitiren Toruc Macto uzayan mesafe ile birlikte çok daha iddialı olacağını gösterdi.

Yorumlar