Glasgow Rangers & Division 3 Stadyumları


İskoç futbolunun devi Glasgow Rangers vergi borçları nedeniyle yeni sezondan itibaren  İskoçya Premier Ligi rakamsal olarak isimlendirilmediği için  Division 3 olarak adlandırılan diğer bir deyişle 4. lig de mücadele edecek.Rangers'ın yerine bu sezon İskoçya Premier Liginde Dundee F.C mücadele edecek. Glasgow Rangers, bu olay sonrası isim değişkiliğine giderek Rangers F.C olarak ismini değiştirdi. Rangers taraftarı klübün yeni sezonda Premier Lig yarışının çok çok altında mücadele edecek olmasını önemsemezken satışa çıkartılan tüm kombinelerin satılması ile klübe destek oldular. Rangers'ın yeni sezonda mücadele edeceği Division 3'de oldukça köklü değişikliklere adapte olası gerekiyor keza , Rangers ,tamamı koltuklu 51.100 seyirci kapasiteli tarihi Ibrox stadında  46.500 seyirci ortalaması ile mücadele ederken , Premier Lig deplasmanlarında da dolu tribünlerde , ülkenin en elit stadyum atmosferlerinde mücadele ederken yen sezonda  genel kapasiteleri 2000- 8000 arası değişen  stadyumlarında oynayacaklar.
Stirling Albion  klübüne ait Forth Bank Stadı  normal oturma düzeninde 2500 kişi kapasite bir stad lakin portatif teras sistemi ile 3808 seyirciye hizmet verebiliyor. Albion geçen sezon 321 seyirci ortalaması ile maçlarını oynamış...
Rangers için en ideal deplasman stadyumu şüphesiz Queen Park tarafından kullanılan Hampden Park stadyumu  olacak. 52.000 koltuk kapasitesi ile 1903 yılından bu yana rugby ve futbol müsabakalarına hizmet veren ligin en büyük kapasiteli stadı konumunda lakin stadı kullanan Queen Park, geçen sezon 519 seyirci ortalaması ile mücadele etmiş.Glasgow sınırlarında yer alan Hampden Park ,2007 yılında Uefa Kupasi finaline ev sahipliği yapmasının yanında İskoçya milli takımının  maçlarında da milli stad olarak hizmet vermektedir. Hampden Park ,Londra 2012 Olimpiyatlarında  futbol karşılaşmalarında hizmet verecek 
Peterhead tarafından kullanılan Balmoor stadyumu geçen sezon Celtic'e iskoçya kupaıs maçında ev sahipliği yaptıktan sonra bu sezon Rangers'ı ağırlamaya hazırlanıyor. Balmoor Stadyumu 4505 seyirci kapasitesine sahip lakin geçen sezon Peterhead takımı  seyirci ortalaması 488...
Montrose klübü'nün kullandığı Links Park Stadyumu 3292 seyirci kapasitesine sahip ve geçen sezon Montrose bu stadyumda  335 seyirci ortalaması ile mücadele etti.
Elgin Ctiy klübü tarafından kullanılan Borought Briggs Stadı  4927 seyirci kapasitesine sahip ve  Newcastle United'ın stadyumu St. James Park'ın eski koltukları Borought tribünlerinde hizmet vermeye devam ediyor. Elgin Ctiy geçen sezon  628 seyirci ortalaması ile mücadele etti. 
East Stirling klübü tarafından  kullanılan Ochilview Park , İskoç 5. liginde mücadele eden Stenhousemuir F.C'nin mülkiyetinde ve East Stirling bu stadı kira bedelini ödeyerek ortak kullanıyor 3726 koltuk kapasiteli stadyum , Norveç'li yatırımcıların kurduğu Ochilviev market tarafından 1994 yılında Stenhousemuir'e   isim kullanım hakkı bedeli ödenerek revize edilmiş ve bugünkü hali ile kullanıma sunulmuştur. Ochilview Park stadı zemini  91 yıldır stadyum olarak hizmet vermesi ile ligin en eski stadyumu konumundaydı.
Clyde tarafından kullanılan Broadwood Stadyumu 8029 koltuk kapasitesi ile 1994 yılından bu yanan hizmet veren  Falkrik yakınlarında yer alan Cumbernauld sınırlarında yer alan bir stadyum. Clyde , geçen sezon 566 seyirci ortalaması ile mücadele etti.
Berwick Rangers tarafından kullanılan Shielfield Park 1954 yılında açılmış bir stadyum. 1992 yılında güvenlik sorunları gerekçesi ile kapatılan ve yenilendikten sonra 1995 yılında yeniden hizmet vermeye başlayan stadyum 4131 seyirci kapasiteli olmasına karşın 1131 koltuk kapasitesine sahip ve geçen sezon Berwick Rangers'ın seyirci ortalaması 396 kişi...
Annan Athletic tarafından kullanılan ve 2008 yılında kullanıma açılan Galabank stadı  3000 seyirci 500 koltuk kapasitesine sahip. Annan Athletic ise ,geçen sezon bu stadyumda 473 seyirci ortalaması ile oynadı. 
Yukarıda Division 3'de 2012 -13 sezonunda mücadele edecek takımların geçen sezon iç saha maçlarındaki seyirci ortalamasına ait ilginç bir tablo var.

Yorumlar

atlas dedi ki…
divison 3 şenlik görecek...