Fernando Belluschi & Bursapor

Bu akşam Uefa Avrupa ligi play - off turu rövanş maçında deplasmanda Hollanda temsilcisi Twente  karşısına 3-1 kazandığı ilk karşılaşmanın rövanşın çıkacak olan Bursaspor  önemli bir transfer gerçekleştirdi.Ertuğrul Sağlam ile birlikte Arjantin pazarına yönelen Bursaspor'un son transferi Porto'dan transfer edilen 29 yaşındaki  ofansif orta oyuncusu Fernando Bellushi oldu. Bellushi 2004 apertura sezonunda şampiyon olan  Newells old Boys formasıi le yıldızlaşırken 2006 yılında Paris St. Germain'e transfer olan Marcello Galardo'nun yerine River Plate tarafından transfer edildi. 

Takıma dahil olur olmaz kaptanlığa getirilen Belluschi River forması ile geçirdiği iki sezonun ardından gerek takım gerekse tribünlerde önemli bir saygı kazanmış bir oyuncu oldu. Arjantin liginde gerek golcülüğü gerekse River hücümlarında  tek başına belirleyici bir oyuncu  olmayı başaran , atıan hemen hemen her golün ardında assit yada hazırlayacı olarak emeği bulunan Belluschi için hangi Avrupa devinden teklif geleceği üzerine papatya falları açılmaya başlanmış , River taraftarı bir yıldızı daha uğurlamak üzere olmanın verdiği hüzüne kapılmıştı. Belluschi tüm bu gelişmelerin yaşandığı dönemde süpriz bir şekilde Olimpiakos tarafından 6,5 milyon euro bonservis bedeli karşılığı transfer edildi. 
Yunanistan liginde geçirdiği iki sezonda 2 kez lig şampiyonluğu kazanan kadroda özellikle ilk sezonunda önemli rollr üstlenen Belluschi Olimpiakos  forması giydiği ikinci sezon geçirdiği sakatlık problemi ile fazlaca forma giyemedi.Olimpiakos'tan ayrılmak isteyen Belluschi'nin potansiyelini bilen  Porto'nun  Yunan klübünü  5 milyon euro karşılığı oyuncunun kullanım hakları ile birlikte bonservisin % 50'sine ortak olmaya  ikna etmesi  ile 5 yıllık bir anlaşma ile  Olimpiakos'tan  ayrılarak Porto'ya transfer olan ve Arjantin milli takım kadrosunda şans bulmaya devam eden  Belluschi için Porto klübü büyük beklentilere sahipti ve oyuncunun mukavelesine sözleşme fesih bedeli olarak 30 milyon euro yazılmıştı. 
Porto'da düzenli forma şansı bulmasına karşın beklenilen patlamayı yapamayan Bellushi geçen sezon Genoa'da 3,5 - ila 5 milyon euro  arası satın alma opsiyonu ile  kiralık olarak forma giydikten sonra yeni sezon öncesi  3 milyon euro bonservis bedeli ile Bursaspor tarafından transfer edildi. Belluschi , 4 yıllık anlaşma karşılığı  Bursaspor'dan yıllık 1,1 milyon euro alacak. Orta saha ve forvet arkası olarak forma giyen her iki ayağına da hakim ,oyun görüşü ve saha hakimiyetinin yanında liderlik vasıfları da yüksek bir isim olan Belluschi , Bursaspor'a  kalite ve deneyim katacak kalibrede bir oyuncu. 




Yorumlar