Akdeniz Derbisi & Aydemirhan , Azaraks, Amerikalı

Kurtuluş Koşusunda Aydemirhan rakipleri Azaraks ve Amerikalı önünde jokey Erhan Yavuz idaresinde kazanıyor...
Azaraks ( Unnacounted For - Lil Ret / Mujtahid )
30 Mart Cumartesi akşamı Adana Yeşiloba hipodromunda 4 yukarı İngilizlere ait A-2 Akdeniz Derbisi koşulacak. Adana sezonun önemli koşularından olan 1900 metre mesafeli  koşuda Amerikalı, Aydemirhan, Azaraks,Grand Expectations, King Drok, Petina ve Dansing River gibi Adana yarış sezonun önemli saf kanları start alacaklar.Koşuda start alacak tüm safkanlar iddialı ve kaliteli safkanlar olmakla birlikte  Özellikle Aydemirhan , Azaraks , Amerikalı rakiplerine nazaran biraz daha ön plana çıkan isimler olarak görülüyor.Son koşusunda 1200 metre mesafede  A-3 Misisi koşusunu kolay kazanan Azaraks, Bu sezon 2100 metre mesafede koşulan Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı koşusunda King Drok ve Amerikalı önünde kazanırken , 1400 metre mesafeli  A-3 Kurtuluş ve 1500 metre mesafeli Kv-8 Galip Ekenler koşusunda Aydemirhan'a geçilmişti. Azaraks kendisi için ters mesafeye karşın kalitesi ile iddialı olmaya çalışacak. 
Aydemirhan ( Strike The Gold - Charmy /Scenic)
Yarışın diğer öne çıkan ismi ise şüphesiz Aydemirhan olacak. Safkan yarış kariyerinin başından buyana Ankara , İzmir , Adana , Bursa , İstanbul demeden tüm büyük yarışlarda üst düzey rakiplere karşı üst düzey performans sergileyen kaliteli bir isim. Azaraks'ın kazandığı  1200 metre mesafeli A-3 Misis koşusunda kendisi için oldukça kısa mesafeye karşın başarılı koşan ve akabinde geçen hafta sonu İzmir Şirinyer Hipodromunda  2200 metre mesafede koşulan arasında A-2 Ege Derbisinde İzmir pistinin önemli isimleri olan Rampoldi, Belmont , Boğaziçi, Trojen Horse , Ağadayı ve Aenas'a karşı mücadele eden ve yarışı ikinci bitiren Aydemirhan  bir hafta aradan sonra yeniden dönüş yaptığı Adana pistinde Akdeniz Derbisini   kazanmaya çalışacak. 
Amerikalı ( Candy Ridge - Southern / Southern Halo )
Bu sezon  tamamı Anada pistinde olmak üzere 3 kez start alan ve ilk koşusunu kazandıktan sonra Adana Büyük Belediye Başkanlığı koşusunda Azaraks'ın uzak farkla ardında dördüncü kaldıktan sonra 200 metre mesafeli  Kv-8 Esat Özbilen koşusunda Petina , Grand Expectation , King Drok ilk üç sırayı alırken Amerikalı  net sonuncu oldu. 

Yorumlar