51. TBMM Kupası Koşusu

KURTEL (Bilgin - Mebruke.91 / Rüzgar.30)
Cumartesi günü Ankara 75. yıl Hipodromunda 4 ve yukarı Yaşlı Arap Atlarına mahsus 1600 metre çim pistte  Grup-1 T.B.M.M Koşusunda 15 safkan mücadele edecek. 4 yaşlı Arap safkanları için Triple Crown'ın ilk ayağını oluşturan 51. T.B.M.M Koşusunda  Babamevlüt, Yalnızefe,Uçanoğlu ve Pelikan bu önemli koşuyu kazanıp ardından Niğbolu ve Veliefendi Koşularını  kazanarak Triple Crown yapmak için start alacaklar. Bu üç önemli Grup-1 mücadeleden galip ayrılan 4 yaşlı Arap safkanı kazandığı koşu ikramiyelerine ilaveten sahibine 950 bin lira ilave Tiple Crown ödülü kazandıracak.
 GELİBOLU (a.a. Odinhan - Altıngül)
Karaüzüm ( Halid - Biriçimsu / Batyskaf)

Son iki sezonun şampiyonu Onurkaan'ın yaşadığı sakatlık sonrası pistlere veda ederek  aygırlığa başlaması sebebi ile bu sezon koşmayacağı bu önemli klasik koşuda en dikkat çeken isim Gr-1 Veliefendi galibi Kurtel olacak. Darfur ile birlikte eküri olarak start alacak olan Kurtel'in en sert rakipleri  geçen sezonun T.B.M.M Koşusu ve Niğbolu Koşusu ikincisi olan , Grup-1 Haralar Koşusu , Grup-1 İstiklal savaşı Koşusu galibi isimi Karaüzüm ekürisi Tozan , yarış kariyerinde 2 kez Grup-1 Veliefendi Koşusu ,2 kez Grup -1 Cumhuriyet Koşusu ve 1'er kez Grup-1 Kanuni Sultan Süleyman Koşusu bulunan T.B.M.m Koşusunu geçen sezon 3. 2011 yılında ise 2. sırada tamamlayan Gelibolu ve geçen sezon Grup -2 Babakuruş koşusunda Gelibolu , Kurtel önünde kazandıktan sonra geçen hafta Grup-3 23 Nisan Koşusunu kazanan Burkal  en iddialı isimler olacak. 

Uçanoğlu ( Yalaz - Uçanyüz / Nevzatbey )
YALNIZEFE (Tamerinoğlu - Mercanhanım / Bamka.3)
 BABA MEVLÜT (Caş-Tigress Lass/Wiking)

T.B.M.M koşusunda diğer merak edilen performans ile 4 yaşlı olarak koşuya katılan ve akranları üzerinde tartışmasız hakimiyet kurarak aralarında ezeli bir rekabet oluşturan Babamevlüt ,Yalnızefe ikilisi ile birlikte bu sezon İzmir pistinde harikalar yarattıktan sonra Veliefendi pistinde Grup- 2 Mohaç koşusunda Babamevlüt arkası ikincilikte kalmasına karşın iyi bir yarış çıkartan Uçanoğlu'nun ülkemizdeki en üst düzey Arap Atlarının stat alacağı bu koşuda alacakları sonuç merak ediliyor. Bu klasik koşuda geçen sezona damga vuran ve  Cumhuriyet Kupası Koşusunda sakatlanana Lidertay koşsa çok daha keyifli ve çetin bir yarış izlerdik.

Yorumlar