Grup -3 Fetih Koşusu Nefes Kesecek

4 ve Yukarı yaşlı İngiliz safkan'larına mahsus Grup -3 Fetih Koşusus bu akşam İstanbul Veliefendi hipodromunda 2400 metre çim pist'te koşulacak. Bu yıl 20.'si düzenlenecek olan Grup -3 Fetih Koşusunda Trapper dışında iki kez kazanan safkanın olmaması dikkati çekerken en çok kazanan isimde iki kez kazanan tek safkan olması hasebi ile Trapper ( Knight Line Dancer - Elemis / Sir İvor ).Bu önemli koşu Wolfs Son  (Wolf -Fantasy Flyer - Lear Fan)kazandığı 2005 yılında  1600 metre çim pistte , Salvatore / Bin Ajwaad - Mavi Sema / Sun Music ) tarafından kazanılan 2009 yılında ise 1900 metre çim pistte koşulurken geride kalan tüm sezonlar 2400 metre çim pist klasiği olarak koşuldu.
Kalimdor ( Cape Cross - Dawn Surprise - Theatrical )
Bu yıl bu önemli koşuda öne çıkan isimler 1,5 yıllık ardından ardından  İstanbul Büyükşehir Bld. Başkanlığı Koşusu ile tekrar pistlere dönen , fazla sıkıştırılmadan yarış gösterilmesine karşın bir ara kazanır pozisyona girmiş lakin dıştan gelen Cihanım , White Ram , Rampoldi üçlüsünün arasında sıkışınca jokey Halis Karataş tarafından dizginlenmişti. Kalimdor ( Cape Cross - Dawn Surprise / Theatrical )ilk yarışındaki performansı ve artan yarış nefesi ile bu akşam Fetih Koşusunun öne çıkan isimlerinden  olmayı hak ediyor. 
Mitico ( Red Bishop - Princess Gallina -Spectrum )
Jokey Selim Kaya ile start alacak olan Mitico ( Red Bishop - Princess Gallina / Spectrum ) 6 aylık aradan sonra Kalimdor ile birlikte koştuğu yarışta sıkıştırılmadan yarış gördü. Grup Koşu performansını çokkereler ispatlamış bilinen sınıfı ve gücü ile geçen sezon kazandığı Grup-3  Fetih Koşusunu bu yılda kazanarak Trapper ile birlikte iki kez bu koşuyu kazanan safkan olma yolunda iddialı olacak. 
Cihanım ( Bin Ajwaad - Roxie Hart / Danehill
Gazi Koşusu dördüncüsü ve Grup -1 Ankara Koşusu galibi Cihanım ( Bin Ajwaad - Roxie Hart /Danehill ) İstanbul B. Bld. Bşk. koşusunda geciken atakları ile yarışı beşincilikte tamamlamıştı. Bu akşam mesafenin uzaması ve artan yarış nefesi ile Cihanım bu önemli koşuyu kazanmaya yakın isimlerden .
Temelhan ( Keneko - Lost Control / Common Grounds )
Bu sezon İzmir pistinde  6 birincilik kazandıktan sonra  İstanbul pistinde 1900 metre çim pistte A-3 İstanbul B. Bld. bşk. Koşusunda bu gün birlikte start alacağı Mitico , Kalimdor, Cihanım'ın dışında Duty Free , Rampoldi, White Ram ,Aydemirhan  gibi önemli Grup koşu performansına sahip safkanaları rahat bir koşu sonrası geçerek sınıf değiştirdiğini net şekilde ispatlayan  Pivotal torunu Temelhan  (Kaneko - Lost Control / Common Grounds ) jokey Sadettin Boyraz idaresinde uzayan mesafede iddialı olmaya çalışacak. Temelhan daha önce İzmir pistinde Grup- 3 Fehmi Simsaroğlu Koşusunda ikinci ,KV- 8 Çeşme koşusunda ise birincilik elde ederken İstanbul pistinde ise geçen yıl  Ağustos sonunda  3  yaşlı İngilizlere mahsus koşulan Grup -2 Büyük Taarruz Koşusu'nda dördüncülükte kalmıştı. Temelhan dördüncü olduğu Büyük Taarruz koşusunda Grup -2 Sakarya Galibi  Kopenhag ( Scream to Scream -Elmasbike / Always a Classic) ,Gazi Koşusu Galibi Matador Yaşar ( Native Procida - Freezone / Wolf ) , Grup -1 Ayasofya Koşusu Galibi Serenera ( Velociraptor - Burano - Knight Line Dancer ) gibi safkanların ardında kalmıştı. Yükselen yarış performansı ve güçlü yarış karakteri ile Temelhan  artık açık grup koşularda iddialı ve söz sahibi bir safkan olarak en az Kalimdor , Mitico , Cihanım kadar iddialıdır. 

Warrior Hawk (Tapper - Duselik / Sunny's Halo)
Koenhag ( Scream to Scream - Elmasbike / Always a Classic)
Bu dört safkan dışında Grup -2 Sakarya ve Büyük Taarruz Koşusu  galibi Kopenhag ,yarışta unutulmaması gereken ve bu sezon koştuğu iki yarış ile hazırlanan lakin  henüz geçen sezonki yarış performansının oldukça gerisinde görüntü veren Warrior Hawk (Trapper - Duselik / Sunny's Halo)  sürpriz yapacak kaliteye sahip isimler arasında sayılır. Warrior Hawk geçen sezonun İzmir pistinde 2 kez Grup -3 ve 2 kez Kv koşuda kazandıktan sonra Ankara pistinde Hanbeş , Dervişağa , Akdenizateşi üçlüsünün burun ucu farkı ile ilk üç sırayı aldığı Grup -1 Cumhurbaşkanlığı koşusunda bu üçlünün yarım boy ardında dördüncülükte kaldığı yarış ile oldukça parlak bir yarış ile sezonu kapamıştı. Bu sezon üçüncü kez piste çıkacak olan Warrior Hawk klas jokeyi Barış Kurdu ile Fetih Koşusunda bombanın pimini çekebilir. 

Yorumlar