KV-8 Dinçer Cebeci Koşususu


2013 Yaz sezonunda  Gazi provalarının uzun mesafeli provalarından olan Kısrak Koşusu ve Sait Akson Koşusu öncesi erken prova olarak nitelendirebileceğimiz KV- 8 Dinçer Cebeci koşusu bu akşam Veliefendi hipodromunda koşulacak. 2005 yılında ilk kez 1400 metre kum pist üzerinde koşulmaya başlanan Dinçer Cebeci Koşusu , jokey Yalçın Akağaç'ın idaresinde Son of Sun'ın birinciliği ile sonuçlanmıştı. 2006 yılı ile birlikte mesafesi 1400 metreden 2000 metreye çıkartılan koşuda kazanan sahalarımıza damga vuran şampiyon Fairson ( Royal Abjar - Fair Tail / Common Grounds ) zaferi ile sonuçlandı. Sonraki yıllarda Harputlu Gakkoş , Lavokato, Arcoboleno, Cash Point gibi önemli safkanların kazanma başarısı gösterdiği geçen sezon Gazi şampiyonu Matador Yaşar'ın üçüncü bitirdiği ve klasikleşen bu koş bu yıl ile birlikte 2100 metre çim pist üzerinde koşulmaya başlanacak.Bu önemli koşuda  altı safkan koşacak. Çakal Carlos kum pistte kazandığı koşuların ardında son yarışında 1900 metre çim pistte Verdasko'nun yarım boy ardında Much to Much'ın 1 boy önünde ikincilikte kalırken bu yarış için iddialı olacak isimlerden biri konumunda. Yarışta en yüksek handikap puanına sahip olan ismi Yaramaz Çocuk , daha önce tamamı kum pistte 6 kez star alıp, beş kez fotoyu önde geçen lakin il kaydı yapılmadığı için Gazi Koşusu koşma şansı olmayan safkan, ilk kez start alacağı çim pistte göstereceği performans merak ediliyor.  

  Kum pist yarışları ile bildiğimiz Black Magic Women ve Mostar ile anne kardeşi olan Much to Much , KV-8 Nazif Kurt koşusunda Verdasko ve Çakal Carlos'un ardında yaptığı üçüncülük sonrası Win River Win temsilcisi safkanın  Kısrak , Gazi yada Ayasofya koşularında iddialı olabilmesi için şimdilik erken lakin bu koşuda iddialı olacak performansı var.  
   Bursa pistinde start alan ve kariyerinin yedinci ve son startında maiden'dan çıkmayı başaran Tekdoğan henüz üst düzey yarışlarda boy gösterebilecek bir performans ve handikap puanı kazanamamasına karşın Ayasofya Koşusu galibi Serenera gibi kısrağı sahalarımıza sunan ve kendi yarış kariyerinde çim pistte başarılı koşular ile hatırlanan Burano yavrusu olması Tekdoğan için sürpriz pırıltıları oluşmasına vesile olmakta. 
  Genelde uzun mesafeli kum pist yarışlarını tercihleyen ve son yarışında 1900 metre çim pistte Çakal Carlos ve Much To Much önünde kazanmasının ardından  Viviana gibi 2800 metre çim pistte Koşulan Grup -1  Ankara Koşusu , 1900 metre mesafeli Grup -1 Kısrak Koşusu ikinciliklerine sahip bir safkanın yavrusu , Winter Green gibi kısrak koşusu ikinci bir safkan ile tam kardeşi olması ile sezonun devamında iddialı olabilecek , potansiyel sahibi safkanlar arasında adı anılmaya başlandı. Bu akşam bu koşunun en ciddi favorisi olan Verdasko , bu gruptan derby koşulara geçiş yapabilecek en önemli potansiyele sahip safkan konumunda. 
  Rokoko ve Bebek Cafe gibi  bir çok grup yarış performansına sahip Dişi tay Deneme Koşusu galibi iki safkan ile anne kardeşi olan Kaneko gibi yükselen bir aygırın oğlu Yenisei  bugüne kadar beklenilenin altında kalmasına karşın bu koşuda değerlendirilmesi gereken önemli bir pedigri ve kalitesi ile takip edilmesi gereken bir isim olacak.

Yorumlar