Real Madrid 2-0 Borussia Dortmund




 Bireysel yıldızların cenneti Real Madrid tüm transfer yatırımı ve Jose Mourinho gibi fenomen bir teknik adamın varlığında Borussia Dortmund'un takım kurgusuna ve Jurgen Kloop'un inancına teslim oldu. Bu sezon la Liga'dan eren kopan Real için yıllardır uzak kalınan Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu tek kurtuluş reçetesi ve hedef konumundaydı. Barcelona'ya teslim edilen la Liga şampiyonluğunun ardından koltuğu şiddetli sarsıntılara maruz kalan Jose Mourinho için  olası bir Şampiyonlar Ligi zaferi sonrası dahi Real ile olan birlikteliğine son vermeyi planladığı uzunca süredir gazete sayfalarında yazılmakta olan bir söylentiydi. Kayıp sezonu ve Real Madrid kariyerini Şampiyonlar Ligi kupası ile kurtarmak, kariyerinde Top class başarı yaşamadan takım değiştirmeyen ve her girdiği savaşanı kazanan muzaffer kumandan edası ile farklı heyecanlara yelken açma düşüncesi içindeki Mourinho için dün gece son 10 dakikalık süreçte kıyısına gelinen final kapısından yaşanan acı dönüş her şart ve koşulda dünya futbolunun tartışmasız en büyük kulübü Real Madrid ile üç sezonluk dönemde 1 kez La Liga , 1 kez İspanya Kral Kupası ve 1 kez İspanya Süper kupası kazanılırken lokal başarıdan öte hiç bir kazanım yaşanmaması efsane teknik adamın kariyerindeki ilk  başarısızlık olarak görülebilir.Geniş imkanlara sahip bir takım olan  Chelsea ile de Şampiyonlar liginde kupa kazanamayan Jose Mourinho o dönem EPL'de  M.United , Arsenal  gibi iki takımın hegemonyasını kırarak  30 yıl sonra zirveye oturan ve bir döneme damga vuran bir takım yaratması sebebi ile yaşadığı lokal başarılar önemliydi ancak söz konusu sezon başı İspanya'da bulunan tüm kupalarının iki ortağından biri olan ve en kötü 2-3 sezonda bir zirveye çıkan  Real Madrid ise  lokal başarıların yetersiz görülmesi kaçınılmaz.
Sergio Ramos topu tavan astı.

Gecenin etkisiz ismi Cristiano Ronaldo...

  Real Madrid 4-1'lik dezavantajın üstesinden gelebilmek adına hızlı ve tempolu bir giriş yaptığı karşılamada ilk 10 dakikalık süreçte skor bulmaya oldukça yaklaşmasına karşın muvaffak olamadı. Borussia Dortmund rakibinin ilk çeyrekteki baskısını kırdıktan sonra oyunu dengelerken defans göbeğini oldukça başarılı bir şekilde kapattı.İkinci devre Robert Lewandowski ile iki kez gole çok yaklaşan Dortmund'u engelleyen isim Diego Lopez oldu.Real Madrid, gol için maçın son çeyreğine dek mücadelesini sürdürmesine rağmen Dortmund'a karşı en etkili olduğu dönem son 10 dakikalık bölüm oldu. 78. dakika ile 86. dakika arası Dortmund kalesini abluka altına alan Real Madrid ,Benzema'nın bir gol ve bir asistlik performansı ile mucizeyi gerçekleştirmenin eşiğine gelmesine rağmen ikinci golde dört Dortmund'lu oyuncunun kale önünde biriktiği pozisyonda topu Dortmund kalesinin tavanına lamba gibi asarken 1. sınıf santrforlara nazire yapan Sergio Ramos'un  86. dakikada Bender'e yaptığı faul sonrası oyunun yaklaşık dört dakika kadar durması beş dakikalık baskı ile bunalan Dortmund'un toparlanması na 2-0 ile ekstra motivasyon ve oyun temposu yakalayan Real Madrid'in oyundan soğumasına neden olurken bir bakıma karşılaşma bu pozisyon sonrası bitti. Real Madrid forması ile en etkisiz oyunlarından birini oynayan Cristiano Ronaldo'nun etkisiz performansı kaçırılan finalin diğer bir sebebi olarak görülebilir. Real Madrid'e transfer olduğu günden  bu yana takımın taşıyıcı lokomotifi olan Ronaldo, dün gece bir pozisyon da dahi sahne alabilse  Los Galacticos için final yolu açılabilirdi.


 Bu sezon Şampiyonlar Liginde ilk kez mağlup olan Borussia Dortmund  Wembley Finaline kesin kayıt yaptırıp bu gece Bayern Münih'in ilk maçta elde ettiği ultra lüks skor avantajı ile rakip olmasını ve Bundesliga zirvesini iki sezon sonra yirmi puan fark yiyerek teslim ettiği  Bayern'den  yılın rövanşını klüpler düzeyindeki en büyük kupa olan Şampiyonlar Ligi Kupası finalinde almanın hesaplarını yapmaya başladı. Real Madrid'e karşı bu sezon dört karşılaşmada 2 galibiyet , 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik ile üstün geldi.   Şampiyonlar Liginde Dün gece  fizik mücadele ile alan daraltan Dortmund adına  genel takım performansına göre sivrilen isim  Hummel olurken, Micheal Essien , Diego Lopez , Sergio Ramos, Mesut Özil ve Angel Di Maria ise Real Madrid adına karşılaşmanın en etkili isimleri oldular. Futbol içinde çok fazla bilinmezler ve sürprizler taşıyan ilginç bir oyun an gelir  Ronaldo gibi makine düzeninde oynayan bir oyuncu dahi kariyerinin en etkisiz ve silik gecesini sezonun en önemli karşılaşmasında sergilerken  size sadece yitirilen son kalenin burcuna çekilen rakip flamalarını selamlamak düşer. 

Yorumlar