Teofanis Gekas & Destan Yazan Kahraman





Toefanis Gekas , ligimizin son iki sezonda en etkileyici bireysel performanslarına imza koyan oyuncusu. Geçen sezon devre arasında Samsunspor forması ile rakip fileleri 11 maçta 87 kez gol ile şenlendiren bu güzel adam Fenerbahçe karşısında yaptığı hattrick ile aşıladığı çoşku ve azime karşın son haftalarda yaşadığı sakatlık sonrası  Samsunspor'un ligin son maçına dek devam eden ligde kalma umutlarını ayakta tutmaktan fazlasını yapamamıştı. Teofinas Gekas , Samsunspor'un  Süper Lig'e veda etmesi ile birlikte La Liga'da mücadele eden Levante ile anlaşma sağlayarak La Liga müdavimleri arasına katıldı.Levante  formasını sadece 4 maçta giyebilen Gekas ara transfer döneminde Akhisar Belediyespor ile anlaşma sağlayarak yeniden Süper Lig'e dönüş yaptı.



 Süper Lig'de ilk sezonunu yaşayan Akhisar Belediye  birinci lig'den şampiyon olup gelen kadrosuna fazlaca takviye yapmadan , bilinen transfer çılgınlığına bulaşmadan mütevazi bir kadro ile mücadele ederken sonuç odaklı bir oyun olan futbolda sonuç alma konusunda yetersiz kalıyordu. Kendi sahası yenilenme çalışmaları sebebi ile kapalı olan Akhisar maçlarını Manisaspor'un stadında oynamaya devam ediyor ve ilçeden kopuk  takım tüm spor kamuoyu için Süper Lig'e sezon bitiminden çok çok önce veda edecek takım olarak adlandırılıyordu.


 Gekas yarım sezonluk Türkiye performansı ile sempati ve güven kazanmasının yanı sıra kariyerinde Yunan Süper Ligi  , Alman Bundesliga Gol Kralı  apoleti ile birlikte  parlak bir Almanya  kariyeri  ile bilinen bir isim olmasına karşın  bu transferi ilk günlerde Akhisar taraftarı ve spor kamuoyu için çok fazla anlam taşımıyordu. Gekas'ın kariyerine baktığımızda her daim zayıfların umudu ve haykıran sesi olduğunu görebiliriz.Yetiştiği klüp Larissa'dan ayrılıp asıl çıkış yaptığı Kallitlea onun golleri ile ikinci lig'den Yunanistan Süper Ligi'ne çıkış yapmış ve Gekas parlak performansı ile 2004-05 ara transfer döneminde Yunan ligi'nin devlerinden Panathinakos'a transfer olmuştu.



  Yarım sezonluk Pana döneminde 41 maç 23 gollük performans Gol Krallığı ve Yunan milli takım formasını  kariyerine yazan Gekas için 2.Bundesliga'da mücadele eden VFL Bochum kulübün kapısını çalmıştı. Panathinaikos başkanı Giannis Vardiogiannis ,  Gekas'a uzun soluklu sözleşme teklifinde bulunurken Gekas teklifi kabul etmiyor bunun üzerine başkan Paok'tan alınan Salpingidis'e karşılık takas vermeyi teklif ettiği Gekas bu takas'a karşı çıkınca sinirlenen başkan tarafından yıllık 300 bin euro kiralama bedeli ve 700 bin euro satın alma opsiyonu ile  Bochum'a verildi.



  Bochum forması ile 20 gol atan ve Bundesliga Gol kralı olan Gekas  2007 -08 sezonu ile birlikte Bayer Leverkusen ile anlaşma sağlayıp 1,5 sezon direk oyuncu olarak başarılı günler geçirdiği Leverkuseun'da  zaman içinde Patrick Helmes ,Kiesling ,Eren Derdiyok gibi isimler ile girdiği forma mücadelesinde tercih dışı kalmış önce Premier lig'e Portsmouth'a dönüşünde ise Hertha Berlin'e kiralanmıştır. Gekas'ın Hertha günleri Samsunspor günlerinin muadili sayılabilir keza Gekas yarım sezon forma giydiği Hertha forması ile sezonu şampiyon bitiren Wolfsburg'a hattrick yaparken 17 maçta 6 gol ile katkı sağladığı Hertha'nın Bundesliga'da tutunmasını sağlayamamıştı. Frankfurt forması ile geçen iki sezonun ardında Samsunspor ile başlayan  Akhisa Belediyespor ile zirv yapan Türkiye serüveni  ile ligimizin destansı unutulmaz oyuncuları arasına adını yazdıran bir gol makinasını ayakta selamlıyoruz..  Teofanis Gekas...

Yorumlar