Teşekkürler Fenerbahçe & Benfica 3-1 Fenerbahçe

  
Teşekkürler Fenerbahçe . Kendi iç dünyasında sıkışıp kalan Türk futboluna yaşattığın heyecana ,  sezon başı Kıbrıs Rum Kesimi tarafından  ilk 12 dışına itilmesi tehlikesi yaşanan Uefa katsayı listesinde topladığın puanlar ile ülkeler puan katsayı listesinde  ilk 10'a yükselttiğin , uzun süredir unuttuğumuz Avrupa Kupası heyecanını bizlere yeniden yaşattığın için teşekkürler. 



 İlk maçta direklere takılan gol şanslarının faturasını dün gece bireysel savunma hataları sonrası Cardozo ve Garay'ın kestiği cezalar  Fenerbahçe ve Türk futbol severlerin Amsterdam'da Uefa Avrupa Ligi finali oynama hayallerinin önüne set çekti. Son derece kritik bir deplasman öncesi  Mehmet Topa ve Raul Meireles gibi üst düzey maçları oynamasını bilen iki orta saha oyuncusunun yokluğunda sahaya Selçuk , Baroni ve Salih üçlüsü ile olunan bir orta alan kurgusu ile başlayan Aykut Kocaman  Selçuk Şahin'in sakatlanamsı sonrası  orta alanda topu tutma ve oyunu kontrol alma şansının üstüne büyük bir çentik atmak zorunda kaldı. Maçın genelinde Salih ve Baroni  tüm mücadelelerine ve zaman zaman Benfica hücumlarına set olmalarına karşın Fenerbahçe için asıl önemli olan oyun temposunu ele alma konusunda beklenen verimliliği yakalamadılar. Skor dezavantajına düştükten sonra kazanılan penaltı ile Benfica'yı şoka sokan ve Fenerbahçe'ye ekstra özgüven vermesi beklenen beraberlik golü dirençsiz Fenerbahçe orta alanını hızlı toplarla geçen ve Türkiye ligi standartları üzerinde bir oyun temposu sergilemeye başlayan Benfica , Oscar Cardozo'nun bireysel becerisi ve Fenerbahçe defans hattının hatalar zinciri olarak özetlenecek pozisyon sonrası skoru 2-1'e taşıması tribünlerin ve Benficalı oyuncuların coşkusunu körükledi.
Gecenin yıldızı Oscar Cardozo...

 İlk yarının ardından Fenerbahçe için Amsterdam Final için tek yol skoru her koşulda 2-1'de sabitlemekten geçiyordu.Topu hücum hattına taşımakta yetersiz kalan Fenerbahçe orta sahası ve Benfica müdafası içinde kaybolan Dirk Kuyt , Moussa  Sow ikilisi ile pas bağlantısı kurması beklenen Cristina Baroni , Salih Uçan ikilisinin arasında katedilmesi gereken uzun bir mesafe oluşuyordu. Gökhan Gönül'ün sakatlanarak oyundan çıkması ile Fenerbahçe için skor üretme ve hücüm hattına topu taşıma adına tek alternatif konumunda olan bir oyuncudan mahrum kalınıyordu. Benfica , uzun bir taç atışı ile Fenerbahçe ceza sahasına şişirilen topta oluşan karambolde yapılan yerleşim hatasında Luisao'nun kısa pasında gecenin yıldız Oscar Cardozo'nun demarke vaziyette geniş bir zaman içinde topu kontrol edip , vuruşa hazırladıktan sonra vuracağı köşeyi seçerek ve sol ayak içi ile skoru 3-1'e taşıması maçı sonladırmaya yetti. Benficalı oyuncular 3-1 sonrası oyunun temposunu düşürürken oyunu soğutma yolunda kaleci Arthur'dan başlayarak ilginç işlere imza attılar. Fenerbahçe her koşulda başarılı bir Uefa Avrupa ligi sezonu yaşamasına karşın  akıllara  Reto Zigler ,Miroslaw Stoch , Milos Krasic ,Semih Şentürk  gibi isimlerden daha etkili , kadro derinliği oluşturabilecek birkaç alternatif ola ne olurdu sorusu geliyor.

Yorumlar