2013 Gazi Koşusu

2013 yılı Kısrak Koşusu Celeritas, Blue Beads, Pancar ve Cool Girl ...

30 Haziran pazar günü İstanbul Veliefendi hipdromunda koşulacak olan 87. Gazi Koşusu için kayıtlat yapıldı. kesin program 28 Haziran Cuma günü belirlenecek.

2013 Sait Akson Talip Han rakipleir Çakal carlos , Fly By Me ve Lee Valley önünde..


Bu önemli klasik koşuda Dişi Tay Deneme ve Kısrak Koşularını kazanan Celeritas büyük favori olarak görünmekte. Erkek Tay Deneme koşusunda elde ettiği üçüncülüğün ardından 2100 metre çim pistte koşulan Niyazi Polatyar koşusunda çok gösterişli bir birincilik kazanan Village Wind ,Uzun mesafe tecrübesi en fazla olan safkanlar arasında olan 2100 metre çim pistte koşulan  Dinçer Cebeci koşusunu kazandıktan sonra start aldığı Sait Akson koşusunda Talip Han'ın ardından ikinci olduğu yarışta Gazi Kupası için  koşacağı bir çok rakibini  geçen Çakal Carlos , 2100 metre çim pistte koşulan Büyük Kulüp koşusunu kazanan ve Sait Akson koşusunda bir ara kapandıktan sonra geç gelen ataklar ile tabelanın sonunda yer bulan Le Valley ve sezon başından buyan Gazi Koşusu için hazırlanan Ergin Talay galibi , Dişi tay Deneme ve Kısrak Koşusu üçüncüsü  Pancar ve en az pancar kadar etkili olması beklenen Pango bu önemli koşuda ilk planda değerlendirilmesi gereken safkanlar olurken , Erkek Tay Deneme galibi , Sait Akson üçüncüsü Fly By Me ,uzun mesafe tecrübesi ve mesafeye yatkınlığı ile Verdasko ,Kısrak koşusunda tabelanın sonunda yer bulurken gerçekleştirdiği sprinti ile dikkati çeken Cool Girl ,geçen sezonun flaş tayı olan ve bu sezon Preveze koşusunu kazandıktan sonra Erkek tay Deneme ve Sait Akson koşularında beşinci kalmasına karşın formda görünen Obiwan ters mesafeye karşın kalitesi ile değerlendirilmesi gereken isimler arasında yer alıyor.

30 Haziran pazar günü koşulacak 1900 metre çim pistte koşulacak olan 3 yaşlı İngilizler Grup-2 Ayasofya koşusunda nadas Koşusu üçüncüsü , Dişi Tay Deneme ve Kısrak Koşularında beşinci olan ve özellikle Kısrak Koşusunda en dış kulvardan düzlüğe çıkmasına ve rakiplerine göre oldukça fazla avantaj kaybetmesine karşın  neredeyse dış bariyerlerin dibinden uzun mesafeli ve sert bir sprint ile  gelip beşinci kalan Princess Zehra ve Taliphan ile baba kardeşi  olan Orotario yavrusu King Mambo torunu  Mara Despina, çok çok büyük bir aksilik olmadığı takdirde Ayasofya koşusunda kazanmaya oldukça yakın. Mara Despina bu sezon tüm üst düzey koşularda yakın ara tabela dışı kalmasını ve yarışı oldukça geriden takip etmesinin neticesinde koşması gereken ve koştuğu takdirde kazanma şansının oldukça yüksek olduğu Gazi Koşusunun dışında kaldı.

Aynı gün  2000 metre sentetik pistte koşulacak olan Grup-2 Anafartalar Koşusunda ise  Bachelor Son ve Talip Han arasında oldukça sert bir mücadele olmaya namzet...

83. Gazi Koşusu
84. Gazi Koşusu
85. Gazi Koşusu
86. Gazi Koşusu

Yorumlar