Atiba Hutchinson & Beşiktaş


  Psv Eindhoven formasını  geçen sezon 44 kez  giyen,  geride kalan 3 sezonun ardından kulübü ile sözleşme yenilemeyen Kanadalı defansif orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson ile Beşiktaş 2 yıllık sözleşeme imzaladı. Beşiktaş, Atiba Hutchinson için senelik 1 milyon euro garanti ücret ve maç başına 10.000 euro ödeyecek. Atiba Hutchinson, çok yönlü bir oyuncu olmasının yanında top hakimiyeti ve yumuşak bilekleri ile oyunun geriden kurabilecek kalibrede bir isim . Psv Eindhoven gibi Beşiktaş kalibresinden aşağıda olmayan bir kulüpte 44 maçlık bir sezonun geride bırakan 30 yaşında bir oyuncu olarak Veli Kavlak , Necip Uysal gibi alternatiflere sahip Beşiktaş takımına katkı verme potansiyeli olduğu yadsınamaz . 

   Psv Eindhoven takımı bu sezon öncesi  libero mevkisin de oynattığı Kevin Strootman'ı 17 milyon euro bedel ile Roma'ya satarken orta alanda forma giyen   Van Bommel futbola veda etmiş, Orlando Engeleear'ı serbest bırakmış olduğu ortamda asıl mevki defansif orta saha olana Atiba'yı serbest bırakması  soru işaretleri yaratmasına karşın oyuncu ligimiz için oldukça üst seviye bir isim. 

  Psv formasıyla sezonun genelinde sağ bek olarak forma giymesine rağmen Hutchinson yumuşak bilekli ,fizik kalitesi ve devamlılığı  üst düzey  bir futbolcu. Oyuncunun öne çıkan özellikleri arasında pas oyununa uygun, topa sahip olma ve oyunu rakip sahada tutma konusunda etkili, oyun bilgisi  ve kalitesi, oyun içi devamlılık  ve fizik güce sahip olması sayılabilir. Atiba , kora kor savaşan oyuna fizik mücadele koyan bir oyuncu değil. Genel olarak oyun aklı ve pozisyon bilgisi ile fark yaratan bir tarza sahip. Yumuşak bir orta sahası olan Beşiktaş için kaliteli bir tercih olacak lakin  Beşiktaş orta sahasında rakibi silkeleyecek, orta alana sertlik ve dirayet sağlayacak oyuncu eksikliği için bir getiri sağlamayacaktır. 

  Beşiktaş ihtiyaçlarını çözecek bir transfer yerine  kariyeri boyunca düzenli ilk 11 oyuncusu olarak oynama istikrarına sahip şampiyonluk duygusu yaşamış ve kariyerini zirve mücadelesi içerisinde yer alan  kulüplerde geçiren kaliteli ve kadro derinliğine önemli katkılar sağlayacak önemli ve iyi bir oyuncu aldı.




Yorumlar