Gazi Şampiyonu Divine Heart

 Divine Heart, Le Walley, Rude Boy ve Celeritas padokta

Gazi koşusu son 200 ve Çakal Carlos iç kulvardaki  Artıc Man'dan sıyrıldı fotoya uzanma telaşındayken  Divine Heart , Fly By Me'nin dışından atağa kalkıyor.
Divine Heart fotoyu Çakal Carlos'un önünde fotoyu bulurken Celeritas en dış kulvardan yaptığı sprint ile üçüncülüğü iç kulvardaki Artic Man'dan kurtarıyor.


Yarış öncesi favori hanesinde ismi geçen ilk 6- 7  safkan arasında ismi geçmeyen , Gazi koşusuna kenardan kenardan gelirken İstanbul Veliefendi Hipodromunda koşulan 1600 metre mesafeli A-3 Preveze Koşusunda yakım ara dördüncülüğü sonrası Ankara 75. yıl Hipodromunda   2200 meter çim pistte Grup -2 Mehmet Akif  Ersoy  koşusunu kazanmayı başaran Atilla Özkan'a ait Divine Heart ( Divine Light - Sultaniye /River Special) jokeyi Yücel Bilik idaresinde 19.10 kuruşluk ganyanı ile  87. Gazi Koşusunu kazandı. Gazi Koşu ile birlikte 16 kez start alan ve  5 kez sahadan birincilikle ayrılan Divine Heart , sadece üç yarışta tabela dışı kalmış. Son viraj dönülürken Fly By Me ve Artic Man'den sıyrılan Çakal Carlos jokey Halis Karataş idaresinde fotoya uzanma gayreti ile ilerlerken aradan yol bularak güçlü sprint ile gelen Divine River içindeki Çakal Carlos'u son 50'de yakalayıp foto önünde baş farkı ile ayırdı ve koşuyu kazandı.En dış kulvardan birlikte sprinte kalkarak birincilik mücadelesine katılmak için gelen Celeritas , Pancar ikilisinden Celeritas koşunun üçüncülüğünü bariyer dibindeki Artic Man'dan kurtarırken Pancar ise beşincilikte kaldı. 

Yorumlar