Grup-1 Başbakanlık Kupası Koşusu

2012 yılı başbakanlık Kupaıs koşusunu jokey Barış Kurdu idaresinde İnvincible Son ( Orpen - Safe Exit ) İnspector ve Mitico önünde kazanıyor.
İstanbul Veliefendi Hipodromunda 2000 metre çim pist'te  Grup-1  Başbakanlık Kupası Koşusu   3 ve yukarı yaşlı 10 İngiliz safkanın katılımı ile koşulacak.Bu seneki koşuda Grup-1 Çaldıran , Grup-2 Anafartalar ve  Grup-3 Sait Akson  galibi Taliphan ( Oratorio - İdle Rich/ Sky Classic) jokeyi Selim Kaya  ,Grup-1 Cumhurbaşkanlığı ve TJK koşusu , Grup -2  Ent. Boğaziçi ,iki kez  Grup-3 Fetih Koşusu galibi Mitico ( Red Bishop - Princess Gallina / Spectrum) jokey Halis Karataş , Grup-1 Ankara Koşusu ve Grup -2 İsmet İnönü Koşusu galibi Cihanım ( Bin Ajwaad - Roxie Heart / Danehill) jokey Gökhan Kocakaya idaresinde diğer safkanlara göre azda olsa öne çıkarak favori konumunda gösterilmekte.


2011 yılı Başbakanlık Kupası Koşusunu   Dervişağa ( Unaccounted For - Mesitas )jokey Yalçın Akağaç idaresinde Hakkar önünde burun farkı ile kazanıyor.

İnspector ( Bin Ajwaad -Pandora) jokey Halis Karataş idaresinde Adonise , Kurtiniadis ve Ateşin Kızı önünde 2009 sonrası 2010 yılında Başbakanlık Koşusunu kazanıyor.
   Bu önemli koşuda Grup -1 Erkek Tay Deneme , Grup -3  Vehbi Koç Koşusu Galibi Dutyy Free jokey Ahmet Çelik ,Grup-2 Fevzi  Çakmak Koşusu Galibi Step By Step ( Mountain Cat- Committal/ Chiefs Crown )jokey Gökhan Gökçe, Grup -1 Haliç Koşusu galibi White Ram ( Sri Pekan - Endless Freedom/ Zilzal) jokey Özcan Yıldırım , Grup -2 Sakarya ve Büyük Taarruz Koşusu galibi Kopenhag ( Scream to Scream - Elmas Bike / Always a Classic) idaresinde yarışın sürpriz isimleri olarak mücadele verecek.Koşuda start alacak diğer isimler ise  son startında  Grup-2 Fevzi Çakmak Koşusunda Step By Step ile fotoya dek birincilik mücadelesi verdiği koşu ile dikkati çeken İnvasion ( Tagula -Engagament/ Generaus) jokey Sadettin Boyraz ,yarış kariyerinde birçok KısaVde birinciliği bulunan Mavi Kumsal ( Bin Ajwaad - Mavi Sema / Sun Music , jokey Fuat Çakar ve Çaykaşı ( Pardon - Shiero / Castle Rising ) jokey Akın Sözen ile bu önemli koşuda mücadele edecekler.

Kurtiniadis ( Mujahid - Fiddlsr Moll ) jokey Halis Karataş  idaresinde ve Salvatore ( Bin Ajwaad - Mavi Sema ) jokey Barış Kurdu idaresinde 2008 yılı Başbakanlık Koşusu Kupasını Atbaşı bitiriyor. 

2012 yılı başbakanlık Kupası Koşusu
2009 yılı Başbakanlık Kupası  Koşusu 
2008 yılı Başbakanlık Kupası Koşusu

Yorumlar