Bursaspor 0-3 Beşiktaş & Efsane'nin Doğuşu



  Şampiyonluktan uzak 4 sezon ve son 20 sezonda 3 kez şampiyonluk kazanırken, 12 sezon ilk iki sıranın dışında kalırken 3 sezon ardı ardına sezonun ilk 5 haftası yaşadığı kayıplar ile lige havlu atan Beşiktaş bu  sezon özlenilen ve hasret ile beklenilen zirve takımı kimliğine dönüş yolculuğunda kalplerdeki inanç ve arzuyu kuvvetlendiren ciddi ve takdire şayan parıltılar saçmaya başladı. 

 Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 4 hafta sonunda kayıpsız yoluna devam eden Beşiktaş için asıl dikkat çeken saha içi oyun kurgusu, taktik uygulamadaki olumlu görüntü , oyuncuların bireysel ve takım olarak sergiledikleri oyun kalitesi ve asıl önemlisi birliktelik 4 maşta kazanılan 12 puanın en büyük dayanağını oluşturmakta. Yıllardır hasretle beklenen oyunun her anında sakin , olgun, dinamik, öz güveni yüksek,saha parselizasyonu ve oyun kurgusu ile Beşiktaş kimliği sahada vücut bulmaya başladı. Slaven Biliç kısa sürede önemli kazanımlar sağlayarak geleceğe umutla bakılan bir Beşiktaş'ın temelini atmakta. 

Bursaspor deplasmanı Beşiktaş adına Galatasaray yada Fenerbahçe ile deplasmanda oynamaktan çok daha zorlu ve sert mücadelelere sahne olan bir deplasman ve Biliç bu karşılaşmada  oyunu tutan,defansif anlayış ile pozisyon kovalayan bir oyun yapısı yerine akıcı, üretken ve oyununun hakimiyetini ele alıp rakibe sahanın her yerinde basarak oyundan silen bir takım hazırlayıp sahaya sürdü. Biliç ve takımı rakibe göre eğilip bükülmeden bildiği gibi oynamayı tercih etti ve en önemlisi bunu sahada uyguladı.Bireysel parlamalarla sonuca ulaşma temelinin hakim olduğu ülke futbolunda Biliç bireysel becerileri ile takım olgusunu kuvvetlendiren bir yapı kurmaya doğru emin adımlarla ilerliyor.Sol bek için alınan Ramon Motta  ilk karşılaşmasında agresif, sürati ve tekniği ligimiz için oldukça iyi seviyede,orjini sol bek olana bir oyuncu olarak defansın solunda problemleri çzömeye muktedir bir isim. Kanatlarda oturmaya başlayan Olcay Şahan - Gökhan Töre ikilisine Holosko - Dentinho gibi iki yabancı oyuncu yedeği varken yerli olarak  Kerim Frei gibi ciddi bir rakip transfer edilerek yakalanan zenginlik ,Hutchinson, Veli, Necip, Oğuzhan, Sezer beşlisi ile Fernandes'in yanına monte edilecek iki kişilik kontenjanı zorlaması ile geçen sezona göre ciddi bir kazanım.
 Beşiktaş tek tek oyuncuları ile Galatasaray ve Fenerbahçe'den üstün olmayabilir fakat mevcut Beşiktaş mevcut Galatasaray ve Fenerbahçe'nin takım olarak önüne geçme yolunda. Bursa Atatürk stadında ilk sert deplasman randevusunu parlak bir oyun sonrası kazanılan 3 puan ile geçen  Beşiktaş için ikinci sert rakip hafta sonu Atatürk Olimpiyat stadında bireysel kadro kalitesi ile ligin en üst düzey takımı konumunda yer alan Galatasaray olacak.

Yorumlar