2013 Cumhurbaşkanlığı Kupası Koşusu & Fly By Me


Ankara 75. yıl Hipodromunda 2400 metre çim pist'te 3 ve yukarı yaşlı  Türk yetiştirmesi safkan İngiliz atlarına mahsus Grup-1 Cumhurbaşkanlığı Kupası Koşusunu jokey Gökhan Kocakaya ile start alan Mehmet Ün'e ait Fly By Me ( Karabeyhan - Lady Fi / Among Men ) 2,28,90 derce yaparak kazandı. Bu önemli koşuda jokey Sadettin Boyraz ile start alan Murat Cavcav'a ait İl Nero ( Champs to Champ- Just a Promise /Grand Lodge ) ikinci , jokey Mehmet kaya ile start alan  Hakan Özcan'a ait Mister baron ( Divine Light -Hernando Kızı / Hernando ) üçüncü, jokey Halis Karataş ile start alan Osman Karaoğlan'a ait Cihanım (Bin Ajwaad - Roxie Hart /Danehill) ise dördüncü olarak tabelayı tamamladı. 

 Start ile birlikte doldurup gelebn ve koşunun liderliğini alan Always a President ve Akdeniz Ateşi ikilisinin ardında yer tutan Fly By Me son 800 geçilirken Akdeniz Ateşi'ni geçerek önde giden Always a President'i takibe aldı ve düzlüge çıkarken koşunun liderliğini aldı.Düzlük boyunca dışından sıkıştıran Mister Baron ve İl Nerove bariyer dibinden atak yapan Village Wind ile Kemalhan dörtlüsünün tüm ataklarına aynı direnç ile kolayca karşılık veren Fly By Me son 100 ile birlikte farkı 1,5 boy'a çıkartarak kazandı.Son 100'de oldukça gerilerden gösterişli bir sprint yapmasına karşın tabelanın son basamağına tutunabilen Cihanım son 200 geçilirken Halis Karataş'ın teşviklerine cevap vermekte inatlaşmakla meşgul olacağına sprintine başlayıp devrini bulsa Fly By Me için tehdit oluşturamasa dahi ikincilik için yüksek şansa sahip olabilirdi. Bu klasik koşuda ekürisi için tempo belirleme gayreti ile koşu temposunu yukarı taşıyan Always a President ekürsi Sanzatu'nun beklentilerin altında kalması ile olası bir tabela şansını harcarken koşu boyunca Always a President ile birlikte önde liderlik mücadelesi vererek tempoyu yukarı taşıyan Akdeniz Ateşi son 800 geçilirken kamçı -sopa  devam etme çabasındayken düzlük ile birlikte yarışı bırakması ile safkan  1800 metre aşırı ve gereksiz zorlanmaya maruz kalmış oldu.Koşuda iddialı olması beklenilen Çakal Carlos , Matador Yaşar  gibi isimler ise kayıpları oynadı.


Bu sezon Grup -1 sınıfında koşulan Erkek Tay Deneme ve  Ankara Koşularını kazanma başarısı gösteren Fly By Me 14. koşusunda 8. birinciliğini kazanırken 3 yaşlı bu sezon 3. Grup-1 birinciliğini kazandı. Fly By Me  geçen sezon 2 yaşlı döneminde Grup-2 Sakarya Koşusu ve bu sezon 3 yaşlı olarak Grup -3 Kocatepe , Grup -3 Mimar Sinan  koşularını kazanırken Grup-3 Sait Akson ve Grup -2 Büyük Taarruz Koşularında ise sahadan 3' olarak ayrıldı. Fly By Me bu galibiyet sonrası kariyer kazancını 1 milyon 753 bin 400 Lira'ya yükseltirken orta ve uzun mesafelerde başarılı tempo yarışları ile bildiğimiz Eliyeşil ekürisi adına koşan babası Karabeyhan'ın en başarılı yavrusu oldu.

Yorumlar