Barcelona & Real Madrdi & El Clasico 2013


Soccerconfidential'dan El Classico iel ilgili güzel bir grafik çalışma daha. 166 Nou Camp el Calssico ve Real 70-64 Galibiyetlerde önde görünüyor.

Yarın akşam Nou Camp'da Barcelona ile Real Madrid, El Classico serisine yeni bir halka eklerken tüm futbol severler için futbol şöleni yaşanacak. Bernd Schuster ve Manuel Pellegrini döneminde Barcelona karşısında çaresizleri oynadıktan sonra Jose Mourinho'nun gelişi ile El Classico'da Barcelona üstünlüğüne son veren ve La Liga'da  Son 3 El Classico'da rakibine üstünlük kuran Real Madrid bu dönemde  2 kez de Cop Del Rey karşılaşmasından yenilgisiz ayrıldı. Bu sezon Gerardo Martino idaresinde sezona başlayan Barcelona geride kalan 9 haftada 8 galibiyet 1 beraberlik ve 25 puan ile ligin zirvesine kurulurken , Real Madrid ise Carlo Anceletti idaresinde 7 galibiyet ,1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile Barcelona'nın 3 puan gerisinde 3. sırada yer almakta. İki takımın bu sezon Şampiyonlar Ligi performanslarına baktığımızda Real Madrid , 1-6'lık Galatasaray galibiyeti ile başladığı grup karşılaşmalarında Barnebau'da Kopenhag'ı 4-0, Juventus'u 2-1 ile geçerek kayıpsız yoluna devam etmekte. Barcelona ise Nou Camp'ta Ajax'ı 4-0  ve deplasmanda Celtic'i 0-1 yendikten sonra son maçında Milan deplasmanında 1-1'lik beraberlik çıkartırken grup lideri konumunda yer alıyor. 

Bu sezona teknik adam değişikliği ve Neymar ile Gareth Bale gibi transfer piyasasının en flaş transferleri ile giren iki takımdan Barceloan klasik ve bilinen performansının yakınlarında seyrederken Carlo Ancelotti sonrası Real Madrid geçtiğimiz yıllardaki gol aşığı atak ve rakibi yıldıran oyun yapısından ziyade daha kontrollü , dengeli ve  top class yıldızlarına karşın standart bir takım görüntüsü sergilemekte.


Yorumlar