Grup -1 Çaldıran Koşusu 2013

Kuloğlu ( Okawango - Serap Gelin - Mountain Cat)
İstanbul Veliefendi Hipodromunda pazar günü 1600 metre çim pistte 2 yaşlı İngiliz taylarının klasik ve  tek Grup-1 mücadelesi olan 420 bin lira ikramiyeli Grup-1 Çaldıran Koşusu  13 safkan 2 yaşlı İngiliz tayının katılımı ile koşulacak.Çaldıran koşusunda en çok kazanan jokeyler sıralamasında  genel durumda Ekrem Kurt 11 birincilik ile ilk sırada yer alırken, aktif jokeyler arasında en çok kazanan 9 kez ile Halis Karataş olurken Halis Karataş 2000 yılından bu yana 8 kez fotoyu önde geçen safkan'ı idare eden isim oldu. Bu sezon ilk jenerasyon tayları koşmaya başlan 2010 yılında ülkemize getirilen Dehere, Powescourt,Yonaguska, Lion Heart,Cuvee gibi aygırlardan sadece Cuveee'nin  Es Es Runner ve Marveleus Girl isimli tayları bu koşuda koşarken ,Kraliçe Elizabeth tarafından hediye edilen Banknote'un Suzi Gold isimli tayı bu önemli koşuda start alacak.
Suzi Gold (Banknote - Golden Leaf / West By West )

Bu sezon Çaldıran koşusunda Kuloğlu rekor için piste çıkmaya hazırlanıyor. İslambol ( Gold Gard- Again /Try My Best) ve Gülengül ( Unaccountyed For -Dinah / Sillery ) ile birlikte en fazla üst üste birincilik kazanan 2 yaşlı İngiliz tayı konumunda.Kuloğlu Grup-1 çaldıran Koşusunda fotoyu önde geçmesi durumunda art arda 8 yarış kazanarak son 25 yıl içinde en çok üst üste kazanan 2 yaşlı İngiliz tayı olacak.  Yarış kariyerinde start aldığı 10 koşuda  art arda olmak üzere yedi birincilik çıkartan ve 7 yarıştır geçilmeyen Kuloğlu ( Okawango-Serap Gelin / Mountain Cat)  için ilk rakip jokey Halis Karataş'ın idaresinde koşacak olan Kuloğlu ile  daha önce iki kez birlikte start alıp geçildikten sonra   Grup-2  Kraliçe II. Elizabeth koşusu kazanarak dikkat çeken Es Es Runner ( Cuvee- Orındınki / Mountain Cat ) olacak.
Es Es Runner ( Cuvee -Orindinki - Mountain Cat )

Kuloğlu ve Es Es Runner ikilisi kadar iddialı olan diğer safkan ise jokey Gökhan Gökçe ile start alacak olan Suzi Gold (Banknote - Golden Leaf /West By West ) olacak. Suzi Gold ilk kez Kuloğlu ve Es Es Runner ikilisi ile birlikte start alacak.Grup-1 çaldıran koşusunda ve 3 yaşlılığa sağlıklı dönüş yaptığı takdirde Gazi koşusunda giden yolda parlak yarışlar sergilemesini beklediğim ve sadece iki şartlı koşu koşup kazandıktan sonra bu koşuya gelen  Rain Over Me (Divine Light- Silk / Red Bishop ) jokey Sadettin Boyraz ve Blaze to Win ( Win River Win -Lovely Blaze / Sri Pekan ) jokey  Ahmet Çelik idaresinde şanslı olacak isimler arasında yer almakta.
Rain Over Me & Son Of Peace ve Adisa & Suzi Gold Eküridir

Yorumlar