Brezilya 2014 Dünya Kupası Play - Off maçları



 Fifa tarafından  Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan  Brezilya 2014 Dünya Kupası için tüm kıta elemeleri son Ekim ayında tamamlandı. 53  ülkenin mücadelesi sonrası  kalifiye olana 13 Temsilci ile Kupada yer alacak olana Avrupa Kıtasın'da 9 Grupta yapılan mücadele sonra Grup birincisi olamayı başaran Belçika İngiltere, İtalya, Rusya, İsviçre, Bosna Hersek, Almanya, Hollanda ve İspanya katılım hakkı kazandılar.
Avrupa Kıtası elemelerinde 9 Gruptan ikinci olan takımlardan en kötü ikinci olarak elenen Danimarka dışında kalan 8 takım 15- 19 Kasım tarihlerinde çift maç eleme usulu karşılaşacak.Benim play -off favorilerim Hırvatistan, Portekiz,Fransa ve Yunanistan Avrupa kıtasında, İntercontinantal Play - off ta ise Uruguay ve Meksika rakiplerini geçemeye çok yakın. 


43 Ülkenin katılımı ile düzenlenen Asya Kıtası elemelerinden Avustralya, Japonya, Güney Kore ve İran  kupaya katılım hakkı kazanırken Özbekistan'ı Play -off 'ta eleyen Ürdün  Güney Amerika elemelerinde  5. olan Uruguay ile  13-19 Kasım tarihlerinde play - off oynayacak.Güney Amerika elemelerinde Arjantin, Kolombiya, Şili ve Ekvator kalifiye olurken Brezilya ev sahibi olarak Güney Amerika'yı temsil edecek.

Kuzey, Orta Amerika ve Karayip Adaları Grubunda 35 takımın mücadelesi sonrası Kostarika, Amerika Birleşik Devletleri ve Honduras Dünya Kupası biletini alana takımlar olurken Grup 4. Meksika ise  Okyanusya temsilcisi Yeni Zelanda ile 13-19 Kasım tarihlerinde Play - off oynayacak.


Yorumlar