Ekim Ayı Avrupa Futbolunda En İyiler


1 Bayern Münih 1 maç daha yenilmediği takdirde Hamburg'un 1983 yılında kırdığı  36 Bundesliga maçından yenilgisiz ayrılma rekorunu kıracak. 

10 maç arka arkaya kazanarak Serie A 'ya giriş yapan Roma, Serie A tarihinin en iyi başlangıç yapan takımı oldu.

Paris Saint Germain 12 hafta sonunda topladığı 28 puan ile Ligue 1 tarihinde  en ilk haftalık periyotta en çok puan toplayan takımı olan zirveye yerleşti.

Tam 22 sezon sonra Manchester United , Kasım ayına 6. sırada girdiği 1990-91 sezonundan sonra ilk kez Premier Lig'de ilk üç sıra dışında yer aldı.

Barcelona La Liga'nın ilk 12. haftasının ardından rakip filelere bıraktığı 34 gol ile Atletico Madrid ve Real Madrid'e ait  12 maçta 30 gollük rekoru tarihe gömdü.

Ekim sonunu Premier Ligin 5. sırasında tamamlayan Manchester Ctiy rakip fileler bıraktığı 28 gol ile Ekim sonunda sıralamada 3. olan Liverpool ile 4. olan Tottenham Hotspur'un toplamından fazla gol kaydına muvaffak oldu.

İlk 10 hafta sonunda Premeir Lig'de her maçta gol atabilen tek takım Arsenal oldu. Bu hafta Old Trafford'da United'a 1-0 kaybeden Arsenal ger maç gol atan tek takım unvanını 11. hafta sonuna taşıyamadı. 

Ekim ayı sonuna dek La Liga'da geride kalan 12 karşılaşmada 33 puan toplayarak ikinci sıraya yerleşen Atletico Madrid La Liga şampiyonu olduğu  1996 yılından bu yanan  kendi tarihinin eni yi La Liga başlangıcını gerçekleştirdi.

Ekim ayında  Paris Saint Germain forması ile 9 İsveç milli takım forması ile 1 kez rakip fileleri sarsan Zlatan İbrahimovic Ekim ayı'nın en golcü oyuncusu oldu.



Yorumlar