26. Hafta'nın Ardından Spor Toto Süper Lig




  Spor Toto Süper Lig mücadelesinde bitime 8 hafta kala ilk üç basamak İstanbul beyleri tarafından rezerve edilmişken 4.'lük ile 18.'lik arası basamakların paylaşımı için mücadele olanca hızıyla ve her hafta farklılaşan bir yapıda devam ediyor.Londra'da silkelenen Galatasaray bu hafta kadro kalitesi ile lig sıralamasındaki mevcut konumu arasında uçurum olan Kayserispor karşısında iç saha hegemonyasına ve Kayserispor karşısındaki 40 yıllık yenilmezlik serisine elveda derken teknik kadro, yönetim ve oyuncular arasındaki kopukluğa sarı kırmızı tribünlerde dahil oldu.

 Galatasaray kalan 8 maçlık periyotta en önemli hedef olarak gördüğü Fenerbahçe derbisi ile ligin finali yapma düşüncesinde Kayserispor yenilgisi ile en sert ve bitirici darbeyi aldı.Galatasaray için Fenerbahçe derbisi sadece kazanılmak zorunda olunan bir prestij derbisi ve ikincilik yolunda aşılması gereken bir engel olarak görülüyor.

  Ekonomik darboğaz , stat ve yenilenme süreci ilE iki sezondur toparlanma çabasında bulunan Beşiktaş düzlüğe çıkış yolunda en keskin ve zorlu viraj sezonunda Fenerbahçe'yi takip ve CL bileti anlamı taşıyan lig ikinciliğinde Galatasaray'ı geride bırakma yolunda saha içi performansı ve puantaj olarak avantajı eline geçirdi. 
  Lider Fenerbahçe bugün Gaziantepspor deplasmanı ve akabinde Abdullah Avcı yönetiminde ilk maçına Saracoğlu stadında çıkacak olan Bursaspor karşısında kazanarak şampiyonluk yolunu dikensiz gül bahçesine çevirip,Telekom Arena'ya prestij maçı oynamaya çalışacak. Ligin zirvesinde kader bu hafta zirve üçlüsünün Konyaspor, K.Karabükspor ve Bursaspor karşılamalarında alınacak skorlarla belirginleşmeye aday.

 Düşme hattında  Medical Park Antalyaspor, Çaykur Rizespor,Sanica Boru Elazığspor, Kayseri Erciyes spor ve Kayserispor beşlisi son üç sıranın dışında yer alama mücadelesinin baş aktörleri olma yolunda  diğer rakiplerinden ayrılırken bu beşlinin 4 puan önünde bulunan ve saha içi performansı ile de farklı görüntü veren Torku Konyaspor için bu hafta oynayacağı Galatasaray ve ardından Çaykur Rizespor deplasmanında alacağı sonuç ile konumunu netleştirir.Ligin 4. sırası ile  12. sırasında yer alan 9 takım 4 puanlık arada sıralanırken Trabzonspor, Kasımpaşa, Eskişehirspor, Bursaspor ve Sivas spor saha içi performans olarak fark yaratmaktan uzak olmalarına karşın  kadro kalitesi ile öne çıkarken bugün oynayacağı Fenerbahçe karşılamasının sonucuna Gaziantepspor , Sergen Yalçın ile yakaladığı saha içi istikrarı ile ekonomik sıkıntılarına ve dar kadrosuna karşın bu beşliye en sert rakip olmaya aday.

Yorumlar