23 Nisan Koşusu Baba Mevlüt & Yalnızefe

2012 yılı Grup -1 Hatay Koşusu Yalnız Efe ve Baba Mevlüt

Burkal 2013 yılı  23 Nisan Kupası Koşusu

 İstanbul Veliefendi Hipodromunda İlkbahar - Yaz yarış sezonun başlaması ile birlikte merakla beklenen çim pist yarışları ve klasik koşular programda sıkça yer alamaya başladı. 4 ve yukarı yaşlı safkan Arap atlarına mahsus 1400 metre mesafeli  Grup -3 DHÖ  23 Nisan Kupası koşusu pazar günü çim pistte  koşulacak.

Eşinin vefatı sonrası at binmeyen jokey Halis Karataş'ın yeniden pistlere dönüş yapacağı günde bu önemli koşuda Halis Karataş, Baba Mevlüt'e binecek. 20 Ekim'de start aldığı Grup-2 Baba Kuruş koşusunun ardından sakatlık problemi sebebiyle 165 güm pistlere ara veren Baba Mevlüt Mart sonunda KV-8  koşu birinciliği ile yeniden pistlere kazanarak dönüş yaptı.Geçen sezon Grup-1 TBMM ve Grup-3 Nedim Ökmen Koşularını kazandıktan sonra start aldığı 7 koşuda kazanma başarısı gösteremeyen ve bir dönem sakatlık sebebiyle 5 ay pistlerden uzak kalan Yalnızefe, Adan sezonunda pistte çıktığı üç koşuda bilinen performansı gösteremese de her zaman olduğu gibi Baba Mevlüt'e rakip olacak. Bu iki şampiyon 3 yaşlı dönemlerinde başlayarak birlikte 12 kez start aldılar. Baba Mevlüt 7 kez , Yalnızefe ise 5 kez rakibini geçen isim oldu. 

Darfur
Yürekkaya
Bu ikilisinin dışında geçen sezon bu koşuyu kazanma başarısı gösteren ıslak ve nemli piste çok daha farklı koşan  Burkal, 2012 yılı 23 Nisan Kupası Koşusu galibi usta bir ekürinin elinde antrene edilen Grup koşu performansına sahip kalite isim Darfur, ters mesafeye rağmen Kastal, İstanbul çiminde ve özellikle bu mesafede etkili yarışlarını hatırladığımız Yürekkaya, kış sezonunda parlak yarışlar sergileyen Tanatar, Fatma Sultan, Akoğuz gibi iki kalite isim ile anne kardeşi olan  Akarçay koşuda şans arayacak isimler olacaklar. 


Yorumlar