La Liga Şampiyonluk Zirvesi Karıştı




 La Liga'da son iki haftaya girildi. Dün akşama erteleme karşılaşmasında Valladolid deplasmanında Real Madrid'in 85. dakikada yediği gol sonrası 2 puan bırakması ile La Liga'da şampiyonluk hesapları karıştı. Valnecia ve Valladolid beraberliklerinin ardından Real için ihtimaller zorlaştı.

  La Liga Şampiyonluğu için son haftalarda adı fazlaca telaffuz edilmeyen Barcelona, evinde lider Atletico ile oynayacak olmanın verdiği avantajla favori konuma yükseldi. Barcelona kalan iki haftada  Elche ve Atletico Madrid karşılaşmalarını kazanması durumunda 91 puana ulaşacak ve  ikili averaj üstünlüğü ile Atletico Madrid'in önünde 2013-14 sezonu La Liga Şampiyonu olacak.

 88 puan ile lider konumda olan Atletico Madrid'in  şampiyonluk anahtarı ise her koşulda Nou Campt'dan geçiyor. Atletico kalan iki haftada Malaga ve Barcelona karşısında yenilmemesi yada Malaga'ya kaybetse dahi deplasmanda Barcelona karşısında kazanması halinde şampiyon olacak. Barcelona hafta sonu Elche deplasmanından berabere kalıp Atletico Madrid, evinde Malaga karşısında kazanırsa şampiyon olacak.



 
Real Madrid için sezonu La Liga Şampiyonu unvanı ile bitirmek matematiksel hesaplamalardan geçiyor.Bu hafta sonu Celta Vigo deplasmanına gidecek olana Los Galacticos sezonu evinde Espanyol maçı ile tamamlayacak. Real Madrid, iki karşılaşmasını kazanıp 90 puan ulaştığı takdirde 88 puanla lider bulunan Atletico Madrid'in evinde Malaga ve deplasmanda Barcelona ile oynayacağı karşılaşmalardan en fazla 1 puan çıkartması, 85 Puanlı Barcelona'nın ise Elche deplasmanı ve evinde Atletico karşılaşmalarından en fazla 4 puan çıkartmasını bekleyecek.

As Gazetesi tarafından hazırlanan puantaj tahmin tablosu için tıklayınız.

Yorumlar