İspanya 1-5 Hollanda



Son Dünya Kupası finalistlerinin grup aşamasında karşılaştıkları erken finalde maç öncesi favori son 3 turnuvadan şampiyonlukla çıkmaya muvaffak olan İspanyollardır.İlk yarıda skor avantajını ele geçiren ve oyun hakimiyetini ele alan İspanya için David Silva'nın aşırtmasında Hollanda kalecisi tarafından çıkartılan top ve dönüşte Dany Blind'in 40 metrelik çapraz topunda Van Persie'nin usta işi kafası golüyle devre sonunda karşılaşmanın berabere gelmesi oldu. İspanya sahalarda ender görünen gollerden birini yemesiyle birlikte şaşkınlık içinde soyunma odasına döndü. İkinci devre ne olduğunu anlamadan gelen Hollanda'nın ikinci golü sonrası abandone olan İspanya skor 3-1'e geldiğince kepenk kapatmıştı bile. Bu skor sonrası Hollanda gruptan birinci çıkma yolunda çok büyük bir avantaja sahip hatta ultra süper futbol sürprizleri olmadığı takdirde Hollanda grup birincisi olarak A Grubu ,ikincisi olmaya en büyük aday Hırvatistan ile çeyrek final için mücadeleye hazırlanmaya başladı.

 Hollanda için en büyük tehlike büyülü başlangıçların devamında kritik eşik görünen maçlarda yaşadıkları kırılma olarak görülebilir. Hollanda İtalya 90'da son Avrupa şampiyonu apoletleri ile geldiği Gullit, Rijkaard, Van Basten, Koeman, Van Bruekelen,Tiegelen gibi yıldızlarla dolu kadrosuyla İtalya 90'da Almanya, Overmars, Bergkamp,De Boer,Witscge, Staam, Cocu, Davids, Kluivert Bogarde, Hasselbaink,Reiziger gibi yıldızların bulunduğu kuşakta ise Amerika 94 ve  Fransa 98'de Brezilya karşısında kritik eşikte takılmıştı .

 İspanya tarihi hezimet ile -4 avereja gerilemesi ve Şili'nin Avustralya karşısında aldığı 3-1'l,ik galibiyet sonrası Şili ve Avustralya karşısında kazanmaya mecbur.Şili karşısında alınacak olası bir beraberlik turnuva öncesi her ne kadar 2010 Güney Afrika kadar rakipsiz olmasa da  favoriler arasında  ilk sırada adı anılan İspanya için kupaya devam etme şansı  Avustralya karşısında 6 gollük averaj dezavantajını giderilip, Şili'nin Hollanda karşısında mağlubiyetini beklemeden geçecek.



  İspanya milli takımı en üst düzey mücadele ve çekişmeye sahip la Liga ve CL'de  45 maç üzerinde oynayan Xavi,Jordi Alba,Casillas, Torres,Busquets gibi oyuncularının klasik formlarının altında, yıpranmış görüntüsüne karşın David Silva, Pedro, Ramos,Juan Mata, Fabregas,Cazorla, Juan Fran,Reina gibi önemli alternatiflere sahip kadrosuyla Hollanda hezimetinin izlerini silerek A grubu lideri olması beklenen ev sahibi Brezilya'yı eleme potansiyeline sahip bir takım. İspanya için bu mağlubiyet sonun başlangıcı olmaktan ziyade yeni bir başlangıç olabilir. Son yıllarda Şampiyona kazanma alışkanlığına sahip olana ve Şampiyonluğu özümseyen İspanyollarda bu güç ve kalite var.Turnuvanın devamında İspanya dün akşam karşısında acizleştiği Hollanda'dan çok daha sert ve önü açık olan takım olmaya aday.

Yorumlar