Brezilya'nın Belo Horizonte Kabusu & Brezilya 1-7 Almanya


 Son yılların en Brezilya gibi olmayan Brezilyası kör topal geldiği yarı finalde Almanya karşısında  futbol tarihine geçen bir hezimet yaşadı.Jules Rimet efsanesi olan Brezilya milli takım kadrosunu değerlendirme dışı alsak dahi kadife ayaklı bireysel kalitesi üst düzey yıldızları olan bir takımdı. Bu turnuvada henüz tam manasıyla top class bir yıldız olarak rüştünü ispatlamamış olan Neymar dışında hücum hattında bir çilingire sahip olamayan Brezilya'nın en Top Class oyuncuları defans hattında yer alan Thiago Silva, Luiz, Danate, Marcelo ve Alves .

 Dün gece ilk yarım saat geçtiğinde tabelaya yansıyan 5-0'lık Almanya galibiyeti maç öncesi beklenmese de turnuva genelinde iki takımın da sergilediği performans ve  kaliteleri , alternatif oyuncu farklılıklarıyla finale yakın olan taraf olarak Almanya favoriydi. Brezilya ev sahibi olmanın sağladığı tribün coşkusu,Dünya Kupası tarihindeki başarılarından gelen marka değeri ile rakipleri önünde oluşturduğu saygı ve tedbirli olma duygusu ile yarı finale dek gelmeyi başardı. Grup aşaması ve sonrası rakiplerine motivasyonla desteklenen oyuncu kalitesi yeten Brezilya için asıl hedef olan Şampiyonluk için yetersiz olduğu gerçeği ile yüzleşmesi 1950 Maracana faciasından daha acı bir skorla gerçekleşti.

  Almanya oyunun her anında kontrolü elinde bulunduran istediği an skora ulaşma kolaylığında bir takım profili çizerken 3-0 sonrası saha ve tribünde şok etkisinde kaybolmuş bir Brezilya vardı. Kendi topraklarında düzenlenen Dünya Kupasında Şampiyon olup, tarihe geçmek isteyene Felipe Scolari ve oyuncuları yarı finalde 7-1'lik mağlubiyetle tarihe geçtiler.Bu karşılaşmada gol atmayı başaran ve Dünya Kupası tarihinin 16 golle en golcü oyuncusu unvanını Ronaldo'dan devralan Mirsolav Klose gecenin diğer rengi olmayı başardı.Skor tabelasında yazan 7-1 turnuvanın grup aşamasında Hollanda karşısında 5-1 kaybeden İspanya'yı da kurtardı. Brezilya için dün gece Thiago Silva , Neymar ikilis sahada olsa dahi Almanya'nın Thomas Müller, Toni Kroos, Schweinsteiger, Khedira dörtlüsü'ne karşı koymaları imkansızdı. 1950 faciasından sonra  5 turnuvada 3 Şampiyonluk kazanarak Jules Rimet'in ebedi sahibi  , Dünya futbol tarihine geçmiş unutulmaz bir takım çıkartmayı başaran Brezilya için  2014 yeni milat olur mu ?







Yorumlar