Adakarası & Gr-1 D Harem Koşusu Galibi

Adakarası ( Bekmezbey  Themis / Celtic Swing )

İstanbul Veliefendi Hipodromunda 3 ve yukarı yaşlı dişi  İngiliz safkanlarına mahsus Grup-1 Harem Kupası 12 safkanın katılımıyla Bu önemli mücadelede  2014 yılı D.T.D ve Kısrak Koşuları galibi Gazi Koşusu 2,si Suzi Gold, 2013 yılı D.T.D ve Kısrak Koşuaları galibi Gazi Koşusu 3.'sü Celeritas, 2014 yılı Grup-1 Karadeniz Koşusu galibi Hard Baby,2011 yılı Kısrak Koşusu Galbi Balçibin gibi safkanlar buluştu.2100 metre çim pist üzerinde koşulan önemli koşuda bu sezon Grup-1 Dişi Tay Deneme 3.'lüğü ve Grup-1 Kısrak Koşusu 2.'liği  ve A-3 Dolmabahçe 1.'liği  ile  dikkat çeken Adakarası jokey Akın Sözen ile kazanan safkan oldu. Adakarası 19. startında 6. birinciliğini kazanırken kariyerindeki ilk Grup-1 birinciliğini elde etti. 

Şampiyon 2 yaşlı olarak yarış pistlerine damga vuran ve sakatlık sonrası haraya alınan ve harada 3 jenerasyon aşım yaptıktan sonra kaybettiğimiz  Bekmezbey'in en başarılı yavrusu olan Adakarası , startla birlikte koşuya tempo veren Balçibin, Hard Baby,Wolf Breath,, Ultramarine, San Vicente gibi isimleri rahat tempoda 11.sırada takip ederken düzlük üzerinde dış kulvara doğru açıldı. Son 400 geçilirken iç kulvarda Balçibin, Hard Baby, Aly Girl üçlüsü birincilik mücadelesine başlarken aralarından yol bulma gayretindeki Celeritas çıkmaya çabalarken pistin ortasından  Elevato , dış kulvardan ise Adakarası ile Suzi Gold kendini gösterdi. 300 geçilirken dıştan gelen Adakarası tüm grubu hakimiyetini hissettirirken içten yol bulan  Celeritas, geciken ataklarıyla Suzi Gold'un ardında üçüncü Elevato ise koşudan dördüncü olarak ayrıldı.



Gazi Koşusu sonrası  Gr-3 Özdemir Atman Kupası Koşusunda Aly Girlîn ardında iknci kalan Suzi Gold'da jokey Gökhan Gökçe yerine yapılan Halis Karataş tercihi birincilik getirmezken bu sezon 6. Grup yarışını koşan safkanda sezon başına göre form düşüsü ve yorgunluk kaynaklı performans düşüşü olduğu Gökhan Gökçe ile ilgili bir olumsuz performans yansıması olmadığı Suzi Gold'ın Halis Karataş idaresindeki performansında görüldü. 14 yarışlık kariyerinde 8 kez Suzi Gold'a binen 5 birincilik, 2 ikincilik, 1 dördüncülük elden Gökhan Gökçe ile bu sezon için yarış takviminde 2 yada 3 koşu kalmışken yolların ayrılması dün akşam için sonucu değiştirmedi.

Koşunun Videosu için Tıklayınız.

Yorumlar