Angel Di Maria & Manchester United


Real Madrid'in 2010-11 sezonu öncesi Benfica'dan 25 milyon euro sözleşme fesih bedeli ödeyerek kadrosuna kattığı Arjantinli sol kanat oyuncusu Angel di Maria Manchester United ile anlaştı. Bu sezon takımın başına getirilen Hollandalı teknik adam Luis Van Gaal'in transfer listesinin ilk sırasında yer alan Arjantinli yıldız için Manchester United , Real madrid'e  İngiliz kulüpleri tarafından ödenen en yüksek sözleşeme fesih bedeliyle İngiltere transfer rekorunu kırarak 59,7 milyon sterlin (80 milyon euro)  ödeyecek. İngiltere transfer rekoru daha önce Liverpool'dan Chelsea'ye transfer olan İspanyol golcü Fernando Torres için ödenen 50 milyon euro'ouk bedeldi.26 yaşındaki yıldızın hafta sonu M.United formasıyla sahaya çıkacağı ifade ediliyor.

Rekor bedelle transferi bitiren ve yıllardır Avrupa arenasındaki rakiplerine nazaran çok daha düz ve gösterişsiz oyuncularla mücadele eden  M.United için Juan Mata ,Rooney, Van Persie  gibi ustaların Di Maria gibi bir kadife ayakla desteklendiği , Ferguson sonrası değişimin en keskin yaşandığı kreatif bir kadro olmaya başlayan bir Manu göreceğiz.

Alex Ferguson döneminde daha ortalama rakamlarla transferler gerçekleştiren M.United'uın transfer rekoru kıracak kadar gözünü karartması kadar yıllarca yüksek bedellerle oyuncu alması ile ünlü Real Madrid'in son iki sezondur yüksek bedelli oyuncu satışlarıyla da birazda finansal fair play kaynaklı olarak olsa da  gündem olması dikkat çekici. Real Madrid geçen sezon Mesut Özil'i Arsenal'e 42,4 milyon sterlin, Gonzalo Higuain için Lazio'dan 40 milyon euro almıştı.kadro içinde çokça üst düzey farklı alternatiflerin olduğu Real için 80 milyon euro karşılığı oyunculuk kalitesi ve takıma olan top class katkılarına karşın kadro içinde yokluğunun sübvanse edilmesi mümkün olan  Di Maria ile vedalaşmak mantıklı bir yaklaşım.


26 yaşındaki Angel Di Maria  4 sezonluk Real döneminde saha içi performansıyla takımın en önemli oyuncuları arasında yer aldı. Real adına Di Maria'dan vazgeçmek oyuncunun takıma katkısı ve potansiyeli göz önüne alındığında yanlış bir seçim olmasına karşın 80 milyon euro'luk sözleşme fesih bedeli ve kulübün her sezon farklı yıldız isimlerle takımı yenileme düşüncesi, orta alan kadro alternatifleri içinde Modric,Xabi Alonso, Toni Kroos, Sami Khedira ,Gareth Bale, James Rodriguez, Isco ve Marcelo'nun varlığı ve bu sezon Ancelotti'nin Xabi Alonso, Luka Modric, Toni Kroos üçlüsü ile orta alanı kapatıp kenarlarda Gareth Bale ,Cristiano Ronaldo önlerinde Kerim Benzema ile oynama düşüncesi, hatta sol bek Marcelo'yu hücum anında sol açığa çekip Alonso ile arkasını kapatarak oynaması  Di Maria olmadan oynamaya hazırlanılması göz önüne alındığında saha içi performans ve fayda anlamındaki yanlış tercihlerin karşısına geçiliyor.Real Madrid orta alan için oldukça önemli oyunculara sahip. Marcelo'nun ileri çıkışlarıyla desteklenecek Modric, Kroos, Alonso üçlüsünün bir sezonluk gol ve asist sayısına tek başına ulaşabilen ve birebirde çok daha etkin olan Di Maria'sızlık etkisi ilk etapta  Ronaldo ve Bale'in özel katkılarıyla geçilmeye çalışılacak. Angel Di Maria 4 sezonluk Los Galacticos döneminde 190 resmi karşılaşmada 36 gol 72 asist gerçekleştirmiş.


Yorumlar