CL Play- Off Turunda Beşiktaş'ın Rakibi Arsenal




CL Play- off kuraları çekildi. Beşiktaş makus talihinin zincirlerini bir kez daha kıramadı ve muhtemel rakip adayları arasında en yüksek puana sahip Arsenal ile eşleşti. Mevcut statüde Lig ikincimiz için CL gruplarına girme yolu imkansıza yakın bir yol haritası içeriyor ve yeni statü başlangıcından bu yana lig ikincimiz CL Gruplarına girmeye muvaffak olamadı.Futbol her türlü onuca açık bir oyun olmakla beraber iki takım arasında klas ve kalite farkı son 14 sezondur aralıksız CL'de mücadele eden, son 4 sezondur Top 16'ya kalan  Arsenal'i ağır favori konumuna taşıyor.Geçen sezon play- off turunda Fenerbahçe'yi eleyen Arsenal'in CL Gruplarına 15. kez girme olasılığı Beşiktaş'a göre çok çok yüksek görünüyor. İlk maç 19 -20 Ağusos'ta İstanbul, rövanş ise 26-27 Ağustos'ta Londra'da oynanacak. Arsenal bugüne dek Türk takımlarına karşı oynadığı 7 karşılaşmada 90. dakikalar baz alındığında 4 galibiyet 3 beraberlik elde etmiş. Beşiktaş'ın az olan tur şansı için geçtiğimiz yıllarda P.S.G, Barcelona, M.United. Liverpool karşısında yaşadığı tek maçlık sükseli galibiyetleri halkasına konu olacak ve iki maçı da kapsayacak kalibrede potansiyel üstü bir performans sergilemesi gerekiyor. Beşiktaş adına en büyük şans ise elenmesi sorgulanmayacak bir rakip ile eşleşmesi olacak.
Arsenal maçlarında Mesut Özil ve 2 sezon önce Alan McGregor transferi öncesi ciddi şekilde ilgilenilmesine karşın transfer edilemeyen çiçeği burnunda Arsenal kalecisi David Ospina2yı izlemek keyifli olacak. 

Arsenal kurası sonrası Beşiktaş adına gerçekçi Uefa Europa Liginde iyi bir kadro planlamasıyla asgari çeyrek final ve ötesine gidebilecek bir hedefi kovalamak olacak. Demba Ba , Gökhan Töre, Cenk Tosun transferlerine ek olarak Bryan Ruiz yada Younes Belhanda transferi , stoper ve sağ bek takviyesi ile Beşiktaş'ı Uefa Europa Ligi arenasında iddialı bir takım yapmaya yeter. Son iki sezondur finansal fair play ve 3 Temmuz süreci kaynaklı olarak Uefa organizasyonlarından uzak kalan Beşiktaş, 40.000 barajından 24.00 barajına düşen takım puanını yeniden yükseltip önümüzdeki sezonlara kulüp ve ülke puanı olarak maksimum katkıyı sağlamak ciddi ve önemli bir hedeftir.

Yorumlar