2015 A-3 Preveze Koşusu


Kejo Baba ( Mountain Cat - Allive /Halling ) ve Bici Bici ( Authorized - Bellini Rose / Bertolini )
26 Nisan Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda  3 yaşlı İngiliz safkanlarının önemli klasiklerinden  ve ilk Açık sınıf koşusu olan A-3 Preveze Koşusu sahne alacak. 7 safkan bu önemli koşu için kayıt yaptırdı. Koşuda start alacak olan tek dişi safkan 2014 yılı Gr-1 Çaldıran ve Gr-2 Kraliçe Elizabeth koşuları galibi Bici Bici olacak. Şampiyon 2 yaşlı olarak 2014 yılına damga vuran Bici Bici , Çaldıran Koşusu zaferinden sonra bu sezon Kv-8 Ergin Talay Koşusunda Kejo Baba'nın ardında ikinci kalarak 2015 yılında ilk startını almıştı.  Bici Bici üst düzey performans sergiledi 2 yaşlılığının ardından bu sezon da Dişi Tay Deneme, Kısrak ve Gazi Koşusu için önemli favoriler arasında yer alıyor.Bici Bici koşuda jokey Özcan Yıldırım ile start alacak. 

A-3 Preveze Koşusunda dikkat çeken diğer isim ise Kejo Baba. Bu safkan   2014 yılında bir çok  sınıf koşuda tabela içinde yer bulurken özellikle  Gr-2 Tay Deneme  ikinciliği ve son olarak Ergin Talay Koşusu galibiyeti ile  sezonun devamı için ışık şaçtı.Yine kısrak baba hattında Halling kanı taşıyan Kejo Baba koşuda jokey Uğur Polat ile start alacak.
My Başkn ( Luxor - Gloria/ Mujtahid )

 Bu sezon 3 yaşlı olarak start almaya başlayan ve ilk dört startında sentetik pistte 3 birincilik , 1 üçüncülük elde eden My Başkan , 1900 metre çim pistte koşulan Kv-7 Burhan Şenemgen Koşusunda çok rahat tempoda uzak ara kazanırken bu sınıf koşular için iddiasını ortaya koydu. My Başkan Koşuda jokey Selim kaya ile start alacak.
Oğlum Berat (Victory gallop- halling Charge / Halling )
Koşuda dikkat çeken diğer isim ise anne hattında Halling gibi ülkemiz pistlerinde uzun mesafede etkili olan yavrulara sahip bir aygırın bulunması ve 2 yaşlı sezonunda tüm startlarını sınıf koşularda alırken birincilik mücadelesinde devamlı yer alması ile dikkat çeken Oğlum Berat olacak. Bu safkan  geçen sezon Gr-1 Karayel, Gr-2 Kraliçe Elizabeth,Gr-1 Çaldıran  Koşularında ikincilik elde ederken Gr-3 Sakarya Koşusunda da üçüncü olarak 2 yaşlı sezonunu kapatmıştı. 3 yaşlılığına Adan sezonunda başlayan Oğlum Berat , A-3 Ceyhan  Koşusunu kazandıktan sonra A-3 Süphan Koşusunda 2., A-3 Tendürek koşusunda da 3, olarak pistten ayrıldı.Oğlum Berat koşuda jokey Ahmet Çelik il start alacak.
Renk ( Divine Light - Busi /Mujtahid ) 
Koşunun diğer dikkat çeken ismi ise sezonun genelini İzmir'de geçirip A-3 Artemis Koşusunu kazandıktan sonra Gr-2 Sakarya Koşusunda ikincilik ve yine İzmir Pistinde Gr-3 Fehmi Simsaroğlu koşusunu kazanan Renk olacak.Renk koşuda jokey Halis Karataş ile start alacak.Koşuda  Kv-7 Burhan Şenemgen koşusu ikinci Lord Of  Pera jokey Akın Sözen, Bursa pistinde Kv-6 galibiyeti bulunan Ocius ise jokey  Okan İnce ile start alacak.

2014 Preveze Koşusu 
2014 Preveze Koşusu I

Yorumlar