Şampiyonuk Düğümünde Kritik Viraj



Spor Toto Süper Lig son yıllarda görmediğimiz bir Şampiyonluk yarışına sahne olurken artık bitime sadece altı hafta kaldı. uzun yıllardır Fenerbahçe , Galatasaray hegemonyasına giren Şampiyonluk bileti için tarihinin en zorlu sürecini  geçiren Beşiktaş tüm dezavantajlarına rağmen halihazırda  liderlik koltuğunda oturuyor. Ligimizde kalitede, estetik yada taktik dehalardan çok fazla söz etme şansımız yok. Kadro kalitesi  ve derinliği ile ligin  uzak ara en iyi kadrosu olduğunu , final hüviyetindeki büyük maç oynama becerisini lig yarışında geri düşmesine karşın Galatasaray ve Beşiktaş'ı yenerek lig yarışına tekrar tutunarak gösteren Fenerbahçe, normal koşullarda çoktan zirvede yalnız kalması gerekirken idari sorunlar ve Volkan , Emre , Emenike , Diego gibi oyuncuların dönem dönem yarattığı olumsuzlukların da etkisi ile zirvenin 1 puan gerisinde kalmış durumda. Fenerbahçe için  ligin kalanında fikstürü en rahat takım değerlendirmesi yapmak yanlış olmaz lakin puan dezavantajını kapatması için Beşiktaş'ın  Trabzon deplasmanında takılıp Galatasaray'a çelme takmasını bekleyecekler ki ,Başakşehir deplasmanını da unutmamak lazım. 


Galatasaray ise sezon başında yönetim kaynaklı olarak oluşan kaos ve ekonomik darboğaz sonrası Cesare Prandelli'nin takımın ağır abileri ile yaşadığı sorunlar , başarısız ve psikolojik olarak hırpalayıcı bir CL grup aşaması dönemi sonrası havlu atmaya hazırlandığı lig yarışına değişen yönetim ve teknik adam sonrası  Florya sorumlusu  Abdürrahim Albayrak koordinatörlüğünde  takım içi koordinasyon sağlanıp sorunların üzeri kapatılınca Hamza Hamzaoğlu yönetiminde yakalanan galibiyet serisi ile yarışın içinde kalmayı başardı. Galatasaray kadro kalitesi ve derinliği ile Fenerbahçe'nin gerisinde ve normal koşullar altında şampiyon olması çok zor bir takım olmasına karşın Abdürrahim Albayrak faktörü ile Florya'da oluşturulan atmosfer, olumsuzların önüne çekilen setlerle  özetle Albayrak gazı ile bir şekilde ligin sonuna kadar zirve yarışında iddialı ve şampiyonluğun ciddi adayı olarak devam etme gayretindeki  Galatasaray için en büyük dezavantaj her maç kalelerinde gol görmeleri. Burak Yılmaz ve Melo'nun sakatlık sonrası düşen performansı Galatasaray'ı oldukça zorluyor. 


Beşiktaş sezon başında oynadığı güzel oyun ve Uefa arenasında ortaya koyduğu performansla dikkat çekerken oyun kalitesi anlamında şampiyonluk için en iddialı takım olmasına karşın derbi maçlardaki performansı sonrası ikili averajda geride kalması, devamlı seyahat halinde ve statsız bir takım olmasının yanına son haftalarda baş gösteren oyun kalitesindeki gerileme ve en önemlisi fikstür olarak rakiplerine göre çok daha sert bir virajdan geçecek olması ile lider olmasına rağmen en dezavantajlı takım konumunda. Beşiktaş için bu hafta sonu Trabzonspor karşısında alacağı sonuç şampiyonluk iddiası için belirleyici olacak.Beşiktaş fikstüründe en belirleyici ve Beşiktaş için zor olan mücadele Trabzon deplasmanı olacaktır.  Avni Aker deplasmanından galip çıkılması halinde takımda oluşacak özgüven ve tüm olumsuzklara rağmen yakalanan Şampiyonluk fırsatının verdiği coşku ile Beşiktaş için  Telekom Arena'dan  sezonun ilk derbi galibiyeti ve özlenen Şampiyonluk biletini almak zor değil. 


Yorumlar