2015 Champions League Final Juventus & Barcelona




Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu için Juventus ile Barcelona 6 Haziran akşamı  Berlin Olimpiyat Stadında  karşılaşacaklar. 2015 finalinde düdük çalacak olan Cüneyt Çakır bu organizasyonda final yönetme onuruna ulaşan ilk Türk hakemi olacak.  Son olarak 2003 yılında Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde karşılaşan iki takımın mücadelesinde iki karşılaşmada 1-1'lik skorlarla  sona ererken Nou Camp'ta uzatmaların 115. dakikasında Marcelo  Zaleyeta'nın gülü ile uzatmalar sonunda Juventus turu geçen taraf olmuştu.

2015 Berlin  finalinde iki farklı hikaye ile karşı karşıyayız. Avrupa futbolunun son 10 yılına  damga vuran La Liga ve Şampiyonalar Ligini domine eden Barcelona ile 90'lı yılların son dönemiyle birlikte  Serie A'da hegemonya kurup, Avrupa futbolunun başrol aktörleri arasında yer alırken 2006 şike skandalı ile sarsılan ve yeniden toparlanmaya başlayan , Şampiyonlar Ligi arenasının devleri arasındaki yerine döneme arefesine gelen Juventus'u izleyeceğiz.


 Juventus 1996 şampiyonluğu sonrası 1997 yılında Borussia Dordmund,1998 yılında Real Madrid 2003 yılında Milan'a  kaybettiği finallerin ardından tekrar finale ulaşan ve o döneme göre çok daha büyük anlam taşıyan bu şansı iyi değerlendirmek isteyecektir.3 sezondur istikrarlı bir futbol ortaya koyan Juventus, Buffon, Pirlo gibi efsanelerin yanına Tevez, Vidal, Caceres, Evra, Moratta gibi klas isimleri dahil ederken Pogba gibi önemli bir oyuncuyu da A takım kadrosunda efektif kullanarak yıldız statüsüne taşıdı. Juventus tartışmasız son yılların en iyi takımı olan Barcelona karşısında Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu mücadelesinden çok daha fazlasını verecek.

Yorumlar