2015 Gr-1 Dişi Tay Deneme Koşusu & Bici Bici



 Gr-1 Düşü Tay Deneme Koşusunda şampiyon 2 yaşlı seçilen Bici Bici jokey Özcan Yıldrım idaresinde Seddifi önünde kazandı. Gr-1 Çaldıran Koşusundan sonra ikinci Gr-1 galibiyeti ile şampiyonluğunu taçlandıran Bici Bici kariyerinin 10. startında  6. kez kazanma başarısı gösterdi. 

  Koşunun startı ile birlikte Luck Moment'ın  liderliği , Grand Akarca ve Gifte Sister'ın bu safkanı takibi ile başlayan mücadelede Bici Bici ve Seddifi bu üçlünün arkasında yer tutan safkanlar oldu. Düzlüğe bu sıralama ile girilirken   son 400  üzer,inde Seddifi ve Bici Bici ikilisi  ataklarını arttırıp bariyer dibinde liderliğini devam ettiren Lucky Moment'ın dışından birlikte yürüdüler. 300 geçilirken Lucky Moment'a ilk hakim olan safkan Seddifi olurken  onunda dışından ataklarını iyice arttıran Bici Bici geldi ve iki safkan birincilik mücadelesine başladı. Koşunun son 300'ü üzerinde ön grupta bunlar olurken  arka grupta Gull ve Amaralise  dışında ön gruba doğru atak yapan safkanın olmaması dikkat çekti. Son 100 üzerinde içindeki Seddifi'ye hakim olan Bici Bici Dişi Tay Deneme Koşusunu kazanırken Seddifi ikinci sonlardaki güçlü ataklarıyla Gull üçüncü olurken koşuya tempo veren Lucky Moment ise koşuda dördüncü oldu. Son 400 üzerinde arka grupta yarışı bırakan safkanların arasından sıyrılan Amaralise, Çar Brusk  ve Rija ise boşlukta tabela sonrası sıralarda yer buldu.


Dişi Tay Deneme Koşusunda start alan taylar arasında   sonrası Kısrak ve Gazi Koşusu için ışıltı veren safkan koşunun birincisi Bici Bici ve ikincisi Seddifi olurken  diğer taylar henüz o seviyede görüntü vermekten uzaktılar. Dişi tay Deneme koşusu sonrası bir parantezde Lucky Monet için açmakta fayda var. Ekürilerine fedai koşturulduğu Karayel ve çaldıran Koşuları dışındastart aldığı 5 koşuyu da kazanma başarısı gösteren Lucky Moment sürat yarışından ziyade tempo altı koşuları ile başarılı olmuş ve son olarak Tendürek galibiyetinde de stili konusunda en net görüntüyü vermişti. Lucky Moment'ın Dişi tay Deneme koşusunda ısrarla Grand Akarca ile kapışması ve temposundan çok yukarı geçişler yapması safkanın sonlarda durmasına sebep oldu. Luck Moment bundan sonraki yarışlarında kısrak aynı sürat yarışı ısrarına girmeyip tempo yarışı yapabilirse iddialı olma potansiyeli fazlasıyla olan bir safkan.  Start aldığı ve kazandığı koşularda Tay Denemeler sonrası ben,m aklımda kalan safkanlar My Başkan  ve Seddifi oldular.Bu koşularda star almayan Coelacanthe ( Strike the Gold - Eva / Barnato ) ise merakla ilk koşusunu beklediğim safkan.

Yorumlar