2015 Gr-1 Erkek Tay Deneme Koşusu

My Başkan
3 yaşlı İngiliz taylarının Gazi Koşusu öncesi en ciddi iki sınavı arasında yer alan Erkek  Tay Deneme Koşusu 17 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda koşulacak. Bu sezon Gr-2 Erkek Tay Deneme Koşusu için 15 safkan kayıt yaptırırken, 1600 metre Çim pist üzerinde koşulacak koşularda  birincilik ikramiyesi 400 bin Türk Lirası , yetiştiricilik primi ise 100 Türk Lirası olacak.

Erkek Tay Deneme Koşusu için  yarış kariyerine 2015 yılı içinde 3 yaşlı olarak başlayan ve start aldığı 6 koşuda 5 kez potayı önde geçe başarısını gösteren My Başkan ilk dikkat çeken safkan konumunda.İlk dört startında sentetik kum pistte 3 birincilik elde edip dikkat çeken  My Başkan, 1900 metre Ağır çim pistte  koşulan  Kv-7 Burhan Şenemgen Koşusunda  Lord of Pera önünde uzak ara kazandıktan sonra 1600 metre çim pistte koşulan A-3 Preveze koşusunda  Bici Bici ile birlikte Oğlum Berat , Renk, Kejo Baba gibi bu koşuda da rakipleri konumunda olan isimleri ayırarak potalaması ve 1.35,37'lik sermayeli  derecesi ile E.T.D Koşusunda kazanma potansiyeli en yüksek safkan konumunda yer alıyor. My başkan istikrarlı performansını sergilediği takdirde E.T.D Koşsu'nun en büyük favorisi olacaktır.

Güngör Baba

Koşunun diğer dikkat çeken safkanları  arasında  2 yaşlı olarak yarış kariyerine başlayan Gr-2 Kraliçe Elizabeth ikinciliği , Gr-1 Karayel Koşusu ikinciliği ,Gr-1 çaldıran ikinciliği, Gr-3 sakarya üçüncülüğü sonrası Adana sezonunda devam eden 3 yaşlı döneminde de Süphan ve Ceyhan koşularında derce alan Oğlum Berat  koşunun diğer iddialı ismi olmaya aday.Son start aldığı 1900 metre çim pistte Kv-9 Sadık Eliyeşil koşusunda güzel bir birincilik kazanan ve 2 yaşlı kariyerinde Gr-2 T.Y.A.Y ve Sahipleri Der. Koşusunu kazanırken Gr-3 II. İnönü ve Gr-1 Çaldıran Koşularında üçüncülük elde eden Güngör Baba koşunun iddialı isimleri arasına yer alacak. İzmir çim pistinde parlak bir 2 yaşlılık dönemi geçirip  , A-3 Artemis Koşusu ile taçlandıran Renk , Gr-2 Sakarya Koşusunda  Lion Wind arkasında ikincilik  elde ederken  3 yaşlılığa dönüşte Gr-3 Fehmi Simsaroğlu Koşusunda kazanırken son Cihangir Koşusundaki olumsuz performansına rağmen Renk koşunun iddialı safkanlarından olacak. Koşunun sürprizi ise start aldığı  5 koşuda  4 kez kazanırken son olarak Cihangir Koşusu kazanana Lannister olacak.


Yorumlar