2015 GR-3 Fikret Yüzatlı Koşusu



İstanbul Veliefendi Hipodromunda  1200 metre çim pistte Gr-3 Fikret Yüzatlı Koşusu koşulacak. Bu klasik koşuda bu yıl  6 İngiliz safkanı start alacak. Kısa ve orta mesafelerin başarılı isimlerin buluştuğu koşu izleyeceğiz. 


Yarış kariyerinin başında itibaren sürdürdüğü istikrarlı çizgisini özellikle bu sezon daha yukarı taşırken bu yıl  start aldığı 5 koşuda 4 kez kazanırken önemli rakipleri geride bırakan Yaramaz Çocuk, jokey Özcan Yıldırım ile start alacak. Yaramaz Çocuk   güncel performans olarak en iyi durumda olmanın avantajı ve  Grup Koşu safkanı kimliğini sağlamlaştırmaya çalışacak.

 Jokey Halis Karataş ile start alacak olan ve grubun en kariyerli safkanı olan Kuloğlu yarış pistlerine damga vurduğu 2 yaşlı döneminin ardından İzmir kum pistinde Alsancak koşusunda gösterişli bir birincilikle başladığı 3 yaşlı sezonunda Preveze ve Erkek Tay Deneme zaferleri ile  Gazi favorileri arasına adını ilk sıradan yazdırmıştı. Kuloğlu için iyi başlayıp yükselerek devam eden Şampiyonluktan Efsaneliği doğru tırmanan kariyerin  duraksama evresi Bursa çim pistinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı koşusunda  start içinde başlayan kısmetsizlikler başlamıştı. Kuloğlu ve Halis Karataş ikilisi son kazandığı koşudan tam 350 gün sonra  Şampiyonun dönüşü için tekrar piste çıkarken hedef tüm kötü günlerin üstüne sünger çekmek.


  Jokey Akın Sözen ile start alacak bir diğer şampiyon ise My Dear Son olacak. Özellikle sentetik kum pistte ortaya koyduğu performansla güç ve kalitesini ispatlayan My Dear Son  kısa mesafeli bu koşuda rakiplerinden düzlük üzerinde ayrılıp potaya uzanmak isteyecek.Son 200'e  2,5 boy önde giren bir My Dear Son'u geçmek çok kolay değil.


  Bu önemli koşuda Grup-1 galibi 3 safkan'dan  ikisini eküri olarak piste çıkartacak olacak Gülerce ekürisi'nin safkanlarından jokey Selim Kaya idaresinde start alacak olan Willpower ağır çim performansı ve sahalarımızda  Sabırlı, Tıght End, The Rising gibi yavruları ile haklı bir üne sahip Free Trade'in kızı olması  ve Don Dostello gibi Grup koşu performansıyla kendini kanıtlamış bir eküri desteği ile koşunun iddialı isimleri arasında olacak.


Yorumlar