Bayern Münih Geri Dönüş Kovalıyor & Şampiyonlar Ligi Geri Dönüş Hikayesi Deportivo 4-0 Milan




Bayern Münijh bu akşam Allianz Arena'da 3-0'lık ilk maç mağlubiyetinin ardından Barcelona karşısında final şansı kovalayacak. Messi, Neymar, Luis Suarez, Xavi, İniesta, Mascherano gibi klas isimlere sahip bir takıma karşı Bayern Münih kalibresinde bir takım için dahi kolay kolay gerçekleştirilecek mucize değil lakin Şampiyonlar Ligi tarihinde olumsuz skorlu ilk maçın ardından yaşanan  unutulmaz geri dönüşler yok değil.

  2003-04 sezonu Şampiyonlar Ligi  çeyrek finalinde o dönem La Liga ve Avrupa futbolu'nun önemli takımları arasında yer alan La Coruna Deportivo ile İtalyan efsanesi Milan eşleşir. Carlo Ancelotti ve Javier İrureta yönetiminde  24 Mart akşamı San Siro stadında  turun ilk ayağında iki takım karşı karşıya gelir. Son şampiyon apoletine sahip  Milan, tamamı efsane olarak anılan Dida, Maldini, Cafu, Costacurta, Seedorf, Schevchenko,Pirlo, Gattuso,İnzaghi gibi yıldızlarıyla Molina, Naybet, Luque, Pandiani, Capdevilla, Mauro Silva gibi dönemin önemli isimleri ile bezeli kadrosuyla Deportivo karşısında gecenin hatta turun favorisi konumundadır. Deportivo karşılaşmanın başında Walter Pandiani ile öne geçmesine rağmen gece beklenildiği üzere Milan'ın galibiyeti ile sonuçlanırken skor tabelasında Kaka (2) Pirlo, Schevchenko isimleri ve 4-1 yazmaktadır. İlk maçın sonunda birçok futbol otoritesi ve futbol severin genel düşüncesi Milan rövanş öncesi yarı final biletini aldığı yönündedir lakin bir önceki turda Juventus'u kupanın dışına iten Javier Irureta'nın öğrencileri için Riazor'da söylenecek söz ve peşinden gidilmeye değer umutlar vardır. 

7 Nisan akşamı Riazor tribünlerini dolduran Deportivo taraftarları ilk yarı bitmeden Pandiani, Valeron ve Luque ile gelen gollerle coşarken  Deportivo son şampiyon  Milan karşısında oyun olarak da ezici bir üstünlük ortaya koyar. Deportivo karşılaşmanın ikinci yarısında istenilen skoru bulmanın verdiği avantaj ile şok içinde anlamsızca koşturan Milan karşısında oyunun kontrolünü elinde tutarken Deportivo'nun unutulmaz 10 numarası Juan Fran son çeyreğe girilirken skoru 4-0'a ve Deportivo'yu yarı finale taşır. 

Yorumlar