Berlin 2015 EL Classico'ya Juventus Engeli




Şampiyonlar Lig yarı final rövanşında Barcelona'nın rakibi Juventus oldu .Real Madrid , hafta içi Valencia karşısında 2-2'lik beraberlik ile La Liga Şampiyonluğunu mucizelere bıraktıktan sonra elinde kalan son ve en ciddi hedef olan Şampiyonlar Ligi'de  kendi sahasında 1-0 öne geçtiği mücadelede eski oyuncusu Alvaro Moratta'nın golüne engel olamayarak kupaya veda etti.Torino'da oynana ilk karşılaşmada 2-1 kazanmasına karşın rövanş için fazlaca şans verilmeyen Juventus, Barnebaeu çimlerinde efsane kalecisi Buffon yönetimindeki klasik İtalyan işi müdafaası ile kontrol altına aldığı rakibini  oyuna güç ve akıl katan Pogba ve  Moratta'nın boşalttığı alanlarda etkili olan Tevez  gibi isimleriyle turnuva dışına itti. Karşılamanın genelinde Real Madrid oyuna yön veren taraf olmasına rağmen pozisyon etkinliği olarak Moratta, Tevez, Pogba üçlüsü ile Juventus ön plandaydı. 2014 yazında 20 milyon bonservis bedeliyle  Real Madrid'ten   Juventus'a transfer olan Alvaro Moratta iki karşılaşmada da eski takımına gol atarken  6. şampiyonlar ligi karşılaşmasında 4. golünü buldu. 



 Avrupa futboluna son 10 yıllık dönemde Barcelona ile birlikte yön veren yön veren Real Madrid'in yarı finalde elenmesi sonrası birçok futbol sever, spor adamı ve medyanın beklediği ' Asrın Finali El Classico ' bu sezonda olmadı. 2010-11 sezonunda yarı finalde eşleşen Barcelona ile Real Madrid ikilisinden Barcelona o sezon  yarı finalde rakibi eleyip finalde  M.United önünde şampiyon olurken, 2011-12 sezonunda iki takımda kupaya yarı finalde veda etti.

 Berlin'de oynanacak finalde  İngiltere , Fransa ve Almanya Şampiyonunu kupa dışında bırakan Barcelona'nın rakibi olan Juventus, 19 yıl aradan sonra 3. kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmak ve son oynadığı 3 finalde yaşadığı kayıplar zincirine son vermek için mücadele edecek. Barcelona , Juventus finali  müdafaa dersi veren Juventus defansının gol rekorları kıran Messi , Neymar , Luis Suarez hücum hattına karşı mücadelesi ile dikkat çekecek. Finalin arka planında Dünya Kupasında ısırık vakası ile karşı karşıya gelen Chiellini - Luis Surez ve 2011 yılında Premier Lig'de ırkçılık vakası ile gündeme gelen Evra - Luis Suarez ikilileri'nin varlığı ile çok daha enteresan olacak.

Yorumlar