Beşiktaş 1-1 Gaziantepspor

  

Spor Toto Süper Lig'in bitimine 4 maç kala zirvede ilk puan kaybı Beşiktaş'tan  geldi. Galatasaray ve Fenerbahçe son dakikalarda buldukları gollerle haftayı kayıpsız geçerken bir Beşiktaşlı olarak Gaziantepspor karşılaşması öncesi  'Herkese Kavun bize yine Kelek '' düşüncesi sardı. Beşiktaş,  son haftaların hücum hattında formda lakin orta alanda defansif katkı anlamında  özellikle Veli Kavlak'ın yokluğunda soru işaretleri barındıran  ismi Jose Sosa'nın klas frikik golü ile skor avantajını yakaladı. Erken gol sonrası oyunun kontrolünü ele Beşiktaş,  Demba Ba , Gökhan Töre ikilisi ile skoru arttırma şansı yakalamasına rağmen bu girişimlerden sonuç alamazken ilk yarının sonunda Serdar Kurtuluş'tan faulle alınan top Beşiktaş kalesinde gol olunca stres kat sayısı arttı. Beşiktaş ikinci devre yine tempolu ve bol pozisyonlu bir oyun sergilemesine karşın rakiplerinin kanatlarında dolaşan futbol şansı  Beşiktaş'tan uzaktı. 

  Beşiktaş averajla lider girdiği haftada artık Galatasaray'ın 2 puan , Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde 3. sırada.Beşiktaş için son  3  haftadır puan kaybetmesi öncelikli rakip konumundaki  Galatasaray'ın yerini Fenerbahçe aldı. Telekom Arena'da kazanma mecburiyeti ile gidecek olan Beşiktaş için Galatasaray'ı geçme ihtimali Telekom Arena'da alınacak derbi galibiyeti ile mümkün lakin  puan tablosunda takipçisi konumunda olan Fenerbahçe artık  puan kaybı beklenen öncelikli rakip konumuna yükseldi.

  Galatasaray ve Fenerbahçe gibi iki Şampiyonluk adayı ile 5 güm içinde kendi sahasında karşılaşacak olan Mersin İdman Yurdu zirvenin şeklini belirlemeye aday takım hüviyetine büründü.Süper Lig'in ara takvimli bu sıkışık mesaisinde zirvenin 3 adayının da duble yapma ihtimalini zor görüyorum. Süper Lig hafta içi mesaisi ve akabinde hafta sonu mesaisi sonucunda şampiyonluk düğümü Telekom ve Başakşehir Fatih Terim Arena'da çözüm bulur. 

Yorumlar