2015 Gr-1 Kısrak Koşusu

2015 Dişi Tay Deneme  Bariyer dibinde Seddifi , dışında  Bici Bici ve arkalarında Lucky Moment
6 Haziran Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu 3 yaşlı safkan Dişi taylarının Gazi öncesi en ciddi provalarından Gr-1 Kısrak Koşusuna ev sahipliği yapacak. 2100 metre çim pist üzerinde 9 safkan İngiliz tayı'nın katılımı ile koşulacak olan koşu Gazi Koşusu için önemli veri kaynağı olacak. Kısrak Koşusunu galibi safkanlar arasında 1995 Welldone ve 2010 Mystical Storm aynı yıl Gazi Koşusunda da zafere ulaştılar. 1997 yılında bu koşuda 3. olan Fair Tail'de aynı yıl Gazi şampiyonu olmayı başardı. Bu sezon Dişi Tay Deneme Koşusunu kazanan Bici Bici, Dişi Tay Deneme , Gazi Koşusu , Ankara Koşusu üçlemesi ile Triple Crown yapma şansına sahip ve bu şansını sürdürmek için piste çıkacak.
Bici Bici
 2015 yılı Kısrak Koşusunda yarış kariyerine  2 yaşlı olarak  İstanbul Hipodromunda başlayan aynı sezon  A-2 Hitit Koşusu , Gr-2 Kraliçe Elizabeth ve Gr-1 Çaldıran Koşularında  kazanıp, Gr-1 Karayel ve Gr-3  I. İnönü Koşularında ise plase olan Bici Bici , 3 yaşlı döneminde Ergin Talay ve Preveze koşularında ikinci kaldıktan sonra Gr-1 Dişi Tay Deneme Koşusunda kazanmayı başardı. Bici Bici henüz dişi rakipleri tarafından geçilmez olarak gireceği Gr-1 Kısrak koşusunda ilk kez 2100 metre mesafede start alacak olmasına rağmen mesafeye yatkın orijini ve yüksek yarış karakteri ile koşunun haklı favorisidir.

Seddifi
2 yaşlı olarak İstanbul Sonbahar - Kış sezonunda  başladığı yarış  kariyerine başlayan Seddifi, ilk yarışını sentetik pistte kazanırken Başkan Nexia gibi Gazi Koşusu başta olmak üzere bir çok klasik koşuda başarılı performanslara sahip bir safkan'ın anne kardeşi olmasıyla dikkat çekmişti. 2 yaşlı dönemini çim pistte 2 ikincilikle tamamlayan safkan 3 yaşlı sezonuna  yine sentetik pistte  Kv-6 Nimet Üyken ve Kv-6 Necdet Çoruğ koşularında kazanarak girerken, çim pistte Kv-9 Nadas Koşusu galibiyeti ve Gr-1 Dişi Tay Deneme  ikincilikleri ile klasını ispatladı. Seddifi, Gr-1 Dişi Tay Deneme Koşusuna nazaran 500 metre daha uzayan Gr-1 Kısrak Koşusunda Bici Bici'ye en sert ve ciddi rakip olmaya aday.
Lucky Moment 
Start aldığı 8 koşunun 5'de kazanma başarısı gösteren Lucky Moment, ekürilerine fedai olduğu Çaldıran ve Karayel koşuları sonrası DTD Koşusunda da Grand Akarca ve Gifted Sister ile koşunun liderliği konusunda gereksiz bir mücadeleye girip sert bir tempoya girmiş ve sonlarda tempo kaybedip sahadan dördüncü olarak ayrılmıştı. 1900 metre çim pistte A-3 Tendürek Koşusunu kazanırken iyi bir strateji uygulayan Lucky Moment usta jokeyi Halis Karataş ile Tendürek Koşusu benzeri bir tarzda koşarsa sonlara Bici Bici ve Seddifi ikilisine en sert rakip olacaktır.

Gr-1 Kısrak Koşusunda şanslı olabilecek diğer safkanlar ise Ankara pistinde istikrarlı ve parlak yarışları ile dikkati çeken Tatvan İncisi , foal olması nedeniyle Gazi koşamayacak olan lakin pedigrisi ve  yükselen yarış performansı son DTD Koşusu üçüncülüğü ile ışık veren Gull , hali hazırda maiden bir kısrak olmasına rağmen farklı bir ışığı olan She is Mine koşuda sürpriz şansı olan safkanlar olacak.


Yorumlar