2015 Gr-2 Mehmet Akif Ersoy Koşusu


Oğlum Berat 
3 yaşlı Safkan İngiliz Atlarının Gazi Koşusu öncesi ciddi mesafeli yarış provaların arasında yer alan Gr-2 Mehmet Akif Ersoy koşusu  Ankara 75. yıl Hipodromunda 2200 metre mesafede çim pistte koşulacak.2003 yılında itibaren 1900 metre çim pist olarak  Sait Akson koşusunun Ankara hipodromundaki muadili olarak  vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy adına düzenlenen koşu , 2009 yılı ile birlikte 2200 metre çim pist olarak düzenlenmeye başlandı. 2004 yılında Yavuzstar, 2013 yılında Divine Heart gibi iki Gazi şampiyonu bu koşuyu kazanıp devamında Gazi Koşusunda zafere ulaştılar. 
Renk 
 Bu yıl 11 safkanın katılımı ile koşulacak koşuda Gr-1 Çaldıran,G-1 Karayel, Gr-2 Kraliçe Elizabeth, Gr-2 Sakarya ve son koşusu Gr-1 Erkek Tay Deneme'de plaseleri bulunan Oğlum Berat gerek koştuğu koşuların sınıf gerekse bu koşularda sergilediği performansla koşunun büyük favorisi olmayı hak ediyor. Oğlum Berat son startında özellikle düzlük üzerinde yaşadığı trafik sorunu ve bir kaç kez faule maruz kalmasına karşın son 100 içinde bariyer dibinden yaptığı sprint ile tabelanın son basamağına tutunurken dikkat çekmişti. Bu gün için uzayan mesafe ve klası ile Oğlum Berat kazanmaya yakın.

Ersözlü 
 İzmir pistinde aldığı seri birincilikler sonrası önce Gr-2 Sakarya koşusunda ilk kez ciddi rakiplerle karşılaşan ve koşudan ikincilikle ayrılan Renk, 3 yaşlı sezonuna Gr-3 Fehmi Simsaroğlu galibiyeti, A-3 Preveze ve Gr-1 Erkek Tay Denemem üçüncülükleri ile başladı. Kalitesi ve sınıfını ispatlayan Renk bugün koşunun diğer iddialı safkanı olacaktır. 
Zealous Line
 Adana pistinde yarış kariyerine başlayan ve son startında Ankara hipodromunda  2200 metre çim pistte Kv-6 Tapu Kadastro Bakanlığı koşusunu uzak ara kazanan Ersözlü koşuda iddialı olacak diğer safkan olacak. Ankara sezonunda parlak çim pist yarışlarının ardından Adana kum pistinde başarılı koşularıyla dikkat çeken Arsen Lupen , Gr-3 çevre ve Şehircilik  Bakanlığı koşusu galibi Zealous Line , aynı koşunun ikincisi Kareem ve üçüncüsü Kızılok ise koşuda sürpriz şansı olan isimler olarak dikkat çekiyor.


Yorumlar