2015 Gr-3 Sait Akson Koşusu


My Başkan
6 Haziran Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu 3 yaşlı safkan Erkek taylarının Gazi öncesi en ciddi provalarından Gr-3 Sait Akson Koşusuna ev sahipliği yapacak. 2100 metre çim pist üzerinde 10 safkan İngiliz tayı'nın katılımı ile koşulacak olan koşu Gazi Koşusu için önemli veri kaynağı olacak. Saik Akson Koşusunu galibi Grand Ekinoks, Popular Demand, Hızelbeyi, Pan River ,Miramis,Matador Yaşar,Blaze to Win gibi safkanların o sezon  Gazi Şampiyonu olması ile  bu koşuya çok daha dikkatli gözlerle izlemeye vesile oluyor.Erkek tay deneme ,Sait Akson ve Gazi üçlemesi yapan tek safkan 2001 yılında Grand Ekinoks olurken, Grand Ekinoks aynı sezon Ankara Koşusunu da kazanarak Triple Crown yapmıştı. Bu sezon Erkek Tay Deneme Koşusunu kazanan My Başkan Grand Ekinoks'un rekorunu egale etme ve  Erkek Tay Deneme , Gazi Koşusu , Ankara Koşusu üçlemesi ile Triple Crown yapma şansına sahip ve bu şansını sürdürmek için piste çıkacak. 

 Sait Akson koşusunda yarış hayatına bu yıl 3 yaşlı olarak başlayan 1900 metre çim pistte Kv-7 Burhan Şenemgen koşusunda uzak ara, 1600 metre çim pistte A-3 Preveze  koşusunda yine kolay tempoda kazanıp, 1600 metre çim pistte Gr-1 Erkek Tay Deneme koşusunda da bu performansını yükselterek devam eden  My Başkan favori.

Güngör Baba
 Yarış kariyerine 2 yaşlı olarak Bursa Hipodromunda başlayan ve 2 yaşlılığında A-3 Mudanya Koşusu, A-3 Çekirge Koşusu  ve  Gr-2 TAYS Derneği Koşusunu kazanıp, II.İnönü, Kayı, Çaldıran gibi klasiklerde ise tabela içinde yer bulan Güngör Baba, 3 yaşlı sezonunu İzmir Hipodromunda A-3 Alsancak Koşusu galibiyeti ile açtı.A-3 William Graud üçüncülüğü sonrası İstanbul Hipodromunda 1900 meter çim pistte kazadığı Kv-9 Sadık Eliyeşil Koşusu ile ciddi sinyaller veren safkan son koşusunda Gr-1 Erkek tay Deneme Koşusunda başarılı bir yarışın ardından sahadan ikincilikle ayrıldı. Sait Akson Koşusunda Güngör Baba koşunun diğer iddialı safkanı olmaya aday.

Wolf Revenage
 Sait Akson koşusunda My Başkan ve Güngör Baba'nın beklentilerin altında performans sergilemesi halinde henüz beklenilen yarış performansını sergileyememesine karşın şampiyonlar veren bir anne hattına  mensup olması ,Pride gibi yedi grup koşusu galibi  efsane bir kısrak, BoldRuller gibi bir aygır ile akrabalığı ile çok kıymetli bir anne olan Helderberg'in  yavrusu olan  Gravesend, uzun mesafe koşu performansları olan Tamga ve Bartrobel gibi gazi şampiyonu bir kısrağın yavrusu olanWolf Revenage koşuda şanslı olabilecek diğer safkanlar olacak.


Yorumlar