2015 Gr-3 Vehbi Koç Kupası Koşusu


Perfect Warrior
 İstanbul Veliefendi hipodromunda 4 ve yukarı yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsusu Gr-3 Vehbi Koç Kupası bu akşam 1600 metre çim pistte  10 safkan'ın katılımıyla koşulacak. İlk kez 1996 yılında ülkemizin büyük sanayici ve iş adamlarından aynı zamanda yarışçılığa hizmet veren ismi Vehbi Koç adına  3 yaşlı Arap safkanları'na mahsus olarak  Kv-7 statüsünde düzenlenen ve efsane şampiyon Mirhat'ın kazandığı koşu 1997 yılında 3 yaşlı İngiliz safkanları'na mahsus olarak Kv-8 statüsünde koşulurken yine bir başka unutulmaz şampiyon kısrak Nicomedia tarafından kazanıldı.1998 yılında şampiyon safkan ve günümüzde bir çok Grup koşu kazanmış önemli yavrularıyla büyük bir aygır olan Bosphorus koşuyu kazandı. 1999 yılından itibaren 3 ve yukarı yaşlı İngiliz safkanları'na açılan koşu kum pistte düzenlenirken Gr-3 statüsü kazandı. 1999 yılında şampiyon Velociraptor koşuyu kazanan safkan oldu.2003 yılına dek 2000 metre kum pist üzerinde koşulan koşuda 2000 yılında Bosphorus, 2001 yılında Desert Sound, 2002 ve 2003 yıllarında   Dinyeper kazanmayı başardı. 2004 yılında 2100 metre çim pistte alınan koşuyu efsane kısrak Ribella kazandı.2008 yılından başlayarak 1600 metre çim pistte düzenlenmeye başlanan koşuda Sabırlı,Kurtiniadis , İnvincible Son (2 ), Astrakhan , Duty Free ve Astorya gibi şampiyon safkanlar taç giydi.

Yaramaz Çocuk &  Marveleus Iron 
Vehbi Koç koşuları son dönemde problemleri nedeniyle fasılalı koşan İnvincible Son'ın adeta pistlere geri dönüş koşuları olarak dikkat çekti.Şampiyon  iki sezon bu koşu ile pistlere dönüş yapmayı başardı.Bu sezon Gr-3 Vehbi Koç kupası bir başka şampiyon safkan Mhite Ram'in 519 gün aradan sonra pistlere dönüşün sahne olacak. 7 yaşındaki safkan  genç ve formda rakipleri karşısında eski günlerinden esintiler vermeye çalışacak. 

White Ram
Kalimdor
Es Es Runner
Koşuya jokey Akın Sözen ile katılacak olan Perfect Warrior Adana çim pistinde sezona kazanarak giriş yaptığı Misis koşusu sonrası  A-3 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu üçüncülüğü ve Ankara pistinde  Gr-2 Adnan Menderes Koşusu'nda Yıldırmbey ve Rubicon ile potya dek süren mücadelesi sonrası aldığı 3.'lük ile formunu yükselttiğini gösterdi. O koşuda Enyalios, Hard Baby , Fly By Me gibi safkaları geçen Perfect Warrior koşuda kazanmaya en yakın safkan olacak. Perfect Warrior beklentilerin altında kalırsa hepsi kaliteli, lakin sıkıntıları olan safkanların bir araya geldiği mücadelede tüm safkanlar'ın şansı hemen hemen eşit  olur. 

Espresso
Kuloğlu

Savurlu
Bu sezon yükselen performansıyla dikkat çeken Yaramaz Çocuk ,  İzmir ve Adana sezonunda oldukça başarılı yarışlar sergileyen Es Es Runner, son koşularında tekrar eski formunu bulduğunu gösteren Kalimdor diğer iddialı simler olacaklar. Geçen sezon Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusunda yaşadığı start içi problem sonrası gerçek klasını gösteremeyen lakin son yarışlarıyla olumlu sinyaller veren Kuloğlu, bir yıllık aranın ardından 1 yarış gören ve bu koşuyu hedef yapan 2014 yılı Nene Hatun galibi , DTD ikincisi Espresso  koşuda şanslı olmaya çalışacak safkanlar. Üstün yarış karakterleri ile Marveleous Iron, Don Destello ve Savurlu gibi isimler de koşunun diğer dikkat çeken isimleri. Kısca ya Perfect Warrior ya hepsi.

Don Destello

Yorumlar