Gr-3 Nail Avunduk Koşusu & Demirdöven - Yalnızefe

Demirdöven
Yalnızefe
14 Haziran Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda 4 ve yukarı yaşlı Arap Safkanlarına mahsus Gr-3 Nail Avunduk Koşusu koşulacak. 1982-84 yılları arasında TJk Başkanlığı yapan Nail Avunduk anısına ilk kez 2005 yılında 4 v yukarı yaşlı İngiliz Safkanlarının katılımı ile düzenlenmeye başlanan Gr-3 mücadele 2005 -Doyum,2006- King Pleasure ve 2007- Sarı Lira'nın kazanması sonrası 2008 yılından itibaren Arap Safkanlarının yarış takvimine dahil edildi.2008-İzbatur, 2009- Kafkaslı,2010- Hızlıtay,2011-Orçun,2012-Bayhan,2013-Uçanoğlu,2014-Demirdöven isimli safkanlar koşuda kazanma başarısı gösterdi.

 1500 metre sentetik pistte 8 safkanın katılımı ile koşulacak koşuda jokey Murat Gündüzeli ile start alacak olan Demirdöven bu koşuyu iki kez kazanan ilk safkan olmak için pistte çıkacak. İzmir yarış sezonun sonlarında  art arda 3 yarış  Şahpazlı karşısında ikincilikte  kaldıktan sonra Bursa ve İstanbul pistinde başarılı iki yarış koştu. Demirdöven ideal mesafesi ve uyumlu jokeyi ile koşunun favorisi olmayı hak ediyor.
Tanatar

Grubun en kariyerli safkanı olan Yalnızefe ezeli rakibi Karaüzüm'e geçilip ikincilikte kaldığı  Gr-1 TBMM ve Gr-1 GTHB koşuları sonrası yakaladığı uygun grupta jokey Halis Karataş ile koşunun diğer iddialı ismi olacaktır. Bu iki safkan'ın sallanması halinde klas ve kalitelerini ispatlamış, birbirlerine denk  lakin problemli safkanların olduğu grupta koşu karışmaya aday. İstanbul sezonun başında sentetik pistte Yalnızefe'ye kolay hakim olduğu A-3 Yıldız sarayı Koşusu sonrası performans düşüklüğü gösteren kaliteli safkan  Uluer, tempo yarışlarını başarılı ismi Tanatar ve bir diğer kaliteli şampiyon isim  Uçanoğlu   koşuda iddialı olmaya aday


Yorumlar