2015 Gr-1 Başbakanlık Kupası Koşusu

 İstanbul Veliefendi Hipodromu 26 Temmuz Pazar günü 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsusu Gr-1 Başbakanlık Koşusuna ev sahipliği yapacak. 500 bin Türk Lirası 1.'lik ikramiyesine sahip olan önemli koşuda 11 safkan start alacak.Bu sezon koşulacak koşuda koşacak safkanları kabaca üç gruba ayırmak mümkün. İlk grup Yıldırımbey , Perfect Warrior , Enyaliyos ve Sanzatu gibi istikrarlı performans sergileyen sınıf safkanlar,ikinci grupta  Fly By Me , Blaze to Win gibi parlak koşu kariyerleri olan lakin verdikleri aranın ardından toparlanma ve geri dönüş uğraşındaki safkanlar, üçüncü grupta ise Galiphan, Marveleus Iron ve İlnero gibi  belirli bir klası olan Grup koşularda plase başarısına sahip lakin inişli çıkışlı performans sergileyen  safkanlar olarak sınıflandırabiliriz.

Yıldrımbey 2015 yılı Gr-1 haliç Koşusunda kazanıyor.

 Pazar günü koşulacak olana koşuda  tam bir miler olan şampiyon safkan Yıldırımbey i üst limiti olan mesafe dezavantajına sahip lakin safkan bu mesafeyi de yapabilecek potansiyele sahip.Babası Sabırlı ve İnvincible Son sonrası en klas miler safkanlarımız'dan olan Yıldırımbey  her koşulda koşunun en büyük favorisi konumunda. 

Şanzatu 2015 yılı Gr-3 Fetih Koşusunda kazanıyor.

 2012 yılında 2 yaşlı döneminde henüz maiden konumdayken Sakarya koşusunda üçüncülük elde eden ve eküri tarafından yüksek beklentilere girilen Perfect Warrior, 3 yaşlı döneminin sonlarına kadar  handikap ve şartlı koşularda boy gösterdikten sonra 2014 sonundan itibaren önce Kv ve bu sezon ard arda Açık koşularda boy göstermeye ve etkili yarışlar sergileme başladı. Tam sınıfı ve performansını bulan Perfect Warrior son 3 koşusunda Gr-1,Gr-2 ve Gr-3 plaseleri sonrası bu kez Yıldırımbey ile birlikte koşuda favori kimliğine sahip en iddialı safkan olacaktır.

Enyalios 2015 yılı Gr-2 İsmet İnönü koşusunda Galiphan önünde Kazanıyor.

 Yıldırımbey , Perfect Warrior ikilisinin beklentilerin altında kalması durumunda mesafe olan uyumu ve yüksek yarış kalitesiyle Enyalios,  1,5 sezondur devamlı suretle açık koşularda start alan ve bu süreçte Celal Bayar, Fevzi Çakmak ve Fetih koşuları galibiyetleri elde ederken sadece 3 kez tabela dışı kalan Sanzatu koşuda şanslı olacak safkanlardır. Koşuda istediği tempoyu kurması ve Sanzatu'ya bu konuda üstünlük kurabilmesi halinde Galiphan, performans olarak henüz ışık vermemelerine rağmen bilinen kaliteleriyle Fly By Me ve Blaze to Win ise koşuda çok sürprizde şanslı olacak safkanlar.

Tam boy için resme tıklayınız .

Yorumlar