2015 Gr-2 Kosova Koşusu & Karaüzüm - Yalnızefe Düellosu

 Bu akşam İstanbul Veliefendi Hipodromunda 4 ve yukarı yaşlı safkan Arap atlarına mahsus Gr-2 Kosova Koşusu 1900 metre çim pistte 9 safkanın katılımıyla koşulacak. Aktif yarış kariyerine devam eden safkanlar arasında 8 Gr-1  galibiyeti ve 6 milyon 287 bin Lira kariyer kazancıyla en kariyerli ve en çok ikramiye kazanan safkan konumunda olan Karaüzüm jokey Selim Kaya ile koşunun tartışmasız favorisi konumunda.

Gr-1 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kupası Karaüzüm , Yalnızefe Mücadelesi

 Karaüzüm bu sezon 6 kez start alırken 4 kez kazanma başarısı gösterdi. Karaüzüm son üç koşusunda 2 Gr-1 ve  1 Gr-2 galibiyeti elde etmeyi başardı. Yarış sahalarımıza önemli ve şampiyon yavrular ve Aygırlar veren efsane aygır Albatur yavrusu Halid'in yarış sahalarındaki en kariyerli yavrusu olan Karaüzüm ideal pist ve mesafesinde kariyerine bir Gr-2 galibiyeti eklemek için pistte çıkarken  ilk ve en ciddi rakip koltuğunda bir diğer şampiyon safkan Yalnızefe, jokey Ahmet Çelik ile start alacak. 3 yaşlı döneminde Baba Mevlüt ile düellolarına tanıklık ettiğimiz  2 Gr-1 galibi Yalnızefe bu sezon Gr-3 23 Nisan koşusunda geçtiği, Gr-1 TBMM ve Gr-1 Tarın Bakanlığı koşularında geçilip ikincilikte kaldığı Karaüzüm'e sert rakip olacak.Bu sezon şampiyona göre biraz sık koşmaya başlayan  Yalnızefe bu koşudaki rakibi Kararüzüm'e göre biraz dezavantajlı keza ikilinin birlikte start aldıkları 23 Nisan koşu sonrası Yalnızefe 3 farklı hipodromda 6 kez pistte çıkarken Karaüzüm ise tamamı Ankara 75. yıl Hipodromunda olmak üzere 3 kez start alıp kazandı. 



 Bu iki safkanın dışında koşuda sürpriz şansı olan safkanlar ise  bu tip mesafeleri seven ve parlak bir yarış kariyeri olan  Besleney, son iki sezondur Aygırlığa ayrılacağı hatta ayrıldığı söylenmesine rağmen ilginç ve anlamsız bir şekilde tekrar koşturulmaya başlanan efsane isim Gelibolu, 4 yaşlı jenerasyonun yükselen yıldızı Azmireis, yine problemleri sebebiyle pistlerden bir dönem uzak kalan , tedavi sonrası ise bıraktığı noktanın uzağında ve istikrarsız yarışlar sergileyen Uçanoğlu kalitesiyle koşuda bomba yapmaya çalışacak safkanlar olacak. 

Yorumlar