Carlos Tevez & Kral Geri Döndü



11 yıl aranın ardından doğduğu topraklara , yetiştiği , aidiyet duygusunu hissettiği takıma geri dönenen Carlos Tevez'i La Bombenera tribünlerinde 40 bin kişilik taraftar ordusu karşıladı. Arjantin ve Boca Juniosr'un efsanesi Diego Maradona da katıldı. Son 5 -6 sezondur Boca'ya döneme istediğini sıkça dile getiren Tevez 31 yaşında , üst düzey futbol arenası için hali hazırda talep gören , kariyeri açısından formda ve etkili bir döneminde üst düzey mücadelenin yıldız oyuncuları arasında yer almasına  rağmen  Boca'ya geri döndü. Tevez en az 4-5 sezon daha Uefa CL standartlarında üst düzey performans sergileme, daha fazla ekonomik kazanç elde etme olanaklarına karşın duygularının ve hayallerinin peşine kalbinin attığı yere La Bombenera çimlerine geri döndü.


 2001-05 yılları arasında 3.5 sezon Boca forması giyen Tevez bu dönemde 2003 Libertadores, 2003 International Cup , 2003 Apertura ve 2004 Sud Americana şampiyonlukları yaşayan kadronun alt yapı mahsulü genç ismi olmasının yanında en etkili oyuncusu olarak dikkat çekti. 2005 yılında Avrupa Kıtasına gelmesi beklenildiği bir dönemde sürpriz bir kararla Brezilya'nın Corintihans takımına transfer olduğunda ardında Boca formasıyla 110 karşılaşmada rakip filelere bırakılan 38 gol  ve 16 milyon dolarlık bonservis bedeli bırakıyordu.



Corintihans  ana sponsoru ve hissedarı Media Sport İnvestment aracılığı ile gerçekleştirdiği flaş transfere River'dan Javier Mascherano'yu da katarken  sezonu Tevez'in 20 golü ile şampiyon tamamlıyorlardı. Tevez  1 sezonluk Brezilya döneminin ardından 2006 yılında 9 karşılaşmada daha Corintihans forması giydikten sonra MSI'nın İngiltere yapısında yer alan West Ham United'a  transfer olurken yine yanında Mascherano vardı. 2006-07 sezonunda West Ham'ın lig'de kalmasını sağlayan ikiliden Tevez  iki sezonluğuna M.United'a kiralandı. United döneminde  2 Premier lig ve Uefa CL Şampiyonluğu dışında Ada futbolu içinde kazanılacak ne kadar kupa varsa kucaklayan Tevez , parlak performansına rağmen Sir Alex Ferguson'un  o dönem Tottenham formasıyla çıkış yapan Berbatov tercihi sonrası United'dan ayrılıp 47 milyon paunt karşılığında  ezeli rakip Manchester Ctiy'e transfer oldu. Manchester City formasıyla da klasını ve kalitesini sergilemeye devam eden Carlitos  4 sezon forma giydiği mavililerde 1 Premier Lig şampiyonluğu ve Fa Cup zaferi yaşarken  ardında 148 karşılaşmada 73 gollük bir performans bırakıyordu. Tevez'in 2011-12 sezonunda  Bayern Münih ile oynanan CL karşılaşmasında  kulübede teknik direktör Roberto Mancini ile yaşadığı problem sonrası kadro dışı kalarak  o sezonu sadece 15 karşılaşma ile tamamlaması en dikkat çeken dönemdi.



Başarılı Premier Lig kariyeri sonrası ada futbolunda sıkıldığını beyan eden Tevez'in çağrısı bir çok ligin devleri tarafından karşılık bulurken  Carlitos'un tercihi İtalya oldu. 2013-14 sezonu öncesi 27 milyon paunt karşılığı Serie A temsilcisi Juventus tarafından transfer edilen Tevez. Avrupa futbolu'nun marka kulüplerinden olmasına rağmen yaşanan şike skandalı sonrası bir dönem Avrupa Arenasına uzak kalan Zebraların  üst düzey futbol arenasına yeniden  dönüş planın başrolünde yer alıyordu. Tevez iki sezonluk Juventus döneminde 2 Serie A şampiyonluğu ve 1 Uefa Cl finali  yaşarken 95 maç ve 50 gollük bir kariyere imza koydu.

Yorumlar